Hmmm...mitől lehet gonosz egy sajttorta? 3 indokom is van rá... és persze a recept (végre tökéletesítve:)) Őgonoszságáról :)
Hmmm...mitől lehet gonosz egy sajttorta? 3 indokom is van rá... és persze a recept (végre tökéletesítve:)) Őgonoszságáról :)
-+=
Olvasási idő:2perc
Bemutatkozunk!!! Ő a LEGGONOSZABB sajttorta a világon… de hááát… mitől lehet ennyire gonosz egy sajttorta?
mert aljas
mert kétszínű
ahhh, és mert abbahagyhatatlanul finooom :))
Igen, képzeljétek… sok-sok kísérletezés után VÉGRE sikerült tökéletes sajttorta-aljzatot készítenem, bolti kekszek nélkül!!! Eddig sajnos mindig morzsálódtak, szárazak voltak… meg olyan kemények, amik egy laza fogsorú családtagnak bizony komoly kihívások árán lehetett volna csak beadagolni… de ez már a múlté! Innentől megvan a tökély, csak ezzel fogok dolgozni – és neked is ajánlom, hiszen tényleg csak pár alapanyag!
És hogy mi a garancia arra, hogy tényleg finom – diétás, zabos, proteines volta ellenére is? Az, hogy a csülökfanatikus, minden reform sütitől ódzkodó apukám ezt írta ma nekem email-en az átvitt szeletkére:
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
“…A sütire visszatérve én nem éreztem benne a túró ízt, szinte meggyes lepényként omlott szét a szájban. Szép kivitel nagyon jó ízzel. Ilyet a boltban sem kapsz, mivel tudom ez szinte csak egészség…” :)) Hát kell ennél több elismerés? Hát nem 🙂
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (18 cm-es) aljába nyomkodjuk egy pohár aljának a segítségével. Vagy az öklöddel.
Berakjuk a sütőbe az alapot és 10 percig elősütjük. Vegyük ki hűlni, ha ez kész.
A krém alapanyagait egy robot-/turmixgéppel habosra verjük - majd ketté választjuk.
A torta aljára szórj fahéjas meggyet bőven.
A krém egyik felébe turmixolj még pár szem meggyet, és öntsd a zabos, meggyes alapra.
Erre jön a fehér krém, amiben nem piszkálunk bele semmit.
Párszor csapd oda óvatosan a pulthoz a tortát, hogy a buborékok kijöjjenek - így sokkal egyenletesebb felületű lesz a sütid. (Ha nem, az sem baj, hiszen kis meggyes joghurtos krémmel tökéletesen be lehet fedni - ahogy én is tettem :))
Előmelegített sütőben, 160 fokon 50 percig sütöttem. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor zárjuk el a sütőt, és hagyjuk benne kihűlni.
Mindenképp kell hozzá a türelem, mert hűtőbe téve olyan 3-4 óra után fogyasztható, de igazából az a legjobb, ha egy estét pihizik és csak utána esel neki.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.