Bögrés sütiből készíts piskótát, az igazi olasz krém pedig sima ügy lesz - ehhez a cukormentes, proteines és diétásabb Tiramisuhoz! MUTATOM!
Bögrés sütiből készíts piskótát, az igazi olasz krém pedig sima ügy lesz - ehhez a cukormentes, proteines és diétásabb Tiramisuhoz! MUTATOM!
-+=
Olvasási idő: 2perc
Az egyik legfelkapottabb receptek közé tartozik a tiramisu… és ÉN MINDIG KIVAGYOK, mert annyira lebutítják ezt a vérbeli olasz krémes finomságot hogy EGYÁLTALÁN NEM hasonlít az igazira. Pedig az IGAZI tiramisunál nincs is fenségesebb recept – jaaaa, és hát baromira nem bonyolultabb idő elkészíteni, mint az „összedobottat.”
Ezt a receptet a cukrászsuliban tanultam. A titka a főzött tojáskrém – ami NEM okoz szalmonellát, mert hőkezelt. Ellenben mesésen krémes állagot ad, és ízt – na ettől lesz olyan a tiramisud, amitől mindenki elalél.
És megmondom még, hogyan tudod feldobni és diétásabbá tenni:
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Mascarpone kell bele – de lehet kapni light verziót. Fele annyi kalória, és az ízértéke ugyanolyan masszív. Ennél „light”-osabb, ha Skyr joghurtot használsz – esetleg fele-fele arányban.
A babapiskótát meg lehet csinálni diétásan házilag. Ez szokott bonyolult lenni, és sajnos a boltokban a cukormentes babapiskóta rotka, de az is búzalisztes. Erre tök jó megoldás lett most, hogy a Peak FAST CAKE sütiport használtam. Ehhez CSAK VÍZ kell, ésmikróban 2 perc alatt megvan a diétás, fehérjedús, finom piskóta!!!
A jó minőségű kávén se bukd el. Legyen finom a kávé!
200mlNescafeopcionális - bármilyen finom kávé mehet
Elkészítés
A Peak Fast Cake sütiport keverd ki vízzel, és mikróban, maximális teljesítményen süsd 2-3 percig.
A krémhez: a mascarponéhoz az Amarettot keverjük el. A tojásokat VÍZGŐZ felett főzzük "csípőre": ez azt jelenti, hogy tegyél fel egy edény vizet - ha forr a víz - rá egy másik tálba a tojásokat elkavarva, és folyamatosan keverd addig még el nem éri azt a hőfokot, amikor az ujjad beledugva csípi. (Ez kb 60 fok.) Ha ez megvan, vedd le és kihülésig kézi robotgéppel verd habbá. (Fogod látni, a folyós tojás kihabosodik, megnő a térfogata, és krém lesz. Ez kb 5-10 perc.)
Keverd a tojásos részhez a mascarponét 4 részletben. Először robotgéppel, majd az utolsó 2 adagot spatulával. A zsír így nem fog kicsapódni.Legvégül a tejszínnel keverd el.
A Fast Cake bögrés piskótákat vágd fel hosszú szeletekre ls mártsd a kávéba - csak 3 mp re elég.
Rétegezd egy edénybe: piskóta-krém-kakaó.... ameddig van anyag! Egy éjszakára tedd hűtőbe!
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.