-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az egyik legfelkapottabb receptek közé tartozik a tiramisu… és ÉN MINDIG KIVAGYOK, mert annyira lebutítják ezt a vérbeli olasz krémes finomságot hogy EGYÁLTALÁN NEM hasonlít az igazira. Pedig az IGAZI tiramisunál nincs is fenségesebb recept – jaaaa, és hát baromira nem bonyolultabb idő elkészíteni, mint az “összedobottat.”

Ezt a receptet a cukrászsuliban tanultam. A titka a főzött tojáskrém – ami NEM okoz szalmonellát, mert hőkezelt. Ellenben mesésen krémes állagot ad, és ízt – na ettől lesz olyan a tiramisud, amitől mindenki elalél.

És megmondom még, hogyan tudod feldobni és diétásabbá tenni:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

  • Mascarpone kell bele – de lehet kapni light verziót. Fele annyi kalória, és az ízértéke ugyanolyan masszív. Ennél “light”-osabb, ha Skyr joghurtot használsz – esetleg fele-fele arányban.
  • A babapiskótát meg lehet csinálni diétásan házilag. Ez szokott bonyolult lenni, és sajnos a boltokban a cukormentes babapiskóta rotka, de az is búzalisztes. Erre tök jó megoldás lett most, hogy a Peak FAST CAKE sütiport használtam. Ehhez CSAK VÍZ kell, ésmikróban 2 perc alatt megvan a diétás, fehérjedús, finom piskóta!!!
  • A jó minőségű kávén se bukd el. Legyen finom a kávé!


Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A hamis piskótához
A krémhez
  • 400 gramm light mascarpone
  • 50 ml Amaretto likőr
  • 4 db tojás (L-es)
  • 250 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • ízlés szerint édesítő
A kávéhoz
  • 200 ml Nescafe opcionális - bármilyen finom kávé mehet
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A hamis piskótához
A krémhez
  • 400 gramm light mascarpone
  • 50 ml Amaretto likőr
  • 4 db tojás (L-es)
  • 250 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • ízlés szerint édesítő
A kávéhoz
  • 200 ml Nescafe opcionális - bármilyen finom kávé mehet
Elkészítés
  1. A Peak Fast Cake sütiport keverd ki vízzel, és mikróban, maximális teljesítményen süsd 2-3 percig.
  2. A krémhez: a mascarponéhoz az Amarettot keverjük el. A tojásokat VÍZGŐZ felett főzzük "csípőre": ez azt jelenti, hogy tegyél fel egy edény vizet - ha forr a víz - rá egy másik tálba a tojásokat elkavarva, és folyamatosan keverd addig még el nem éri azt a hőfokot, amikor az ujjad beledugva csípi. (Ez kb 60 fok.) Ha ez megvan, vedd le és kihülésig kézi robotgéppel verd habbá. (Fogod látni, a folyós tojás kihabosodik, megnő a térfogata, és krém lesz. Ez kb 5-10 perc.)
  3. Keverd a tojásos részhez a mascarponét 4 részletben. Először robotgéppel, majd az utolsó 2 adagot spatulával. A zsír így nem fog kicsapódni.Legvégül a tejszínnel keverd el.
  4. A Fast Cake bögrés piskótákat vágd fel hosszú szeletekre ls mártsd a kávéba - csak 3 mp re elég.
  5. Rétegezd egy edénybe: piskóta-krém-kakaó.... ameddig van anyag! Egy éjszakára tedd hűtőbe!

Több videós DIÉTÁS recept, ITT!

diétás tiramisu

cukrász diétás tiramisu recept

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.