Fontosnak tartom, hogy ne csak a szuper recepteket osszam meg veletek – hanem a HIBÁKAT is, amivel tanulhatunk… 🙂 Ez a sütike az utolsó morzsáig elfgogyott, ellenben van mit kijavítani, és ÚJRACSINÁLNI! Nézzük!
A tésztához nálam kókuszolaj volt csak, vajjal könnyebb dolgozni – ezzel is összeállt, csak nagyon morzsálódott, így nyújtás helyett „nyomkodni” kellett inkább a formába. Illetve teljes kiörlésű lisztet használtam 100%-ban, ez szintén nehezítette a nyújtást… de hát valamit valamiért.
A tetején a tojásfehérje azért lett petyhüdt mert CUKOR NÉLKÜL nem tartja magát a hab. Ebbe bele kell törődni, ha pöpec habcsókokat akarsz rá cukorral – itt a cukrászsuli receptem.
A túrós rész nekem száraz volt – zsírszegény túróval csináltam.
Tipp: több lekvár a tetejére, vagy használj legalább 20%-os zsírtartalmút!
És a fehérjepor… a barackos Slim volt itthon, ami KIFEJEZETTEN JÓT TETT az íznek!… ennek kapcsán…NEM IS ÉRTEM?!…hogy miért hanyagoltam a sárgabarackos Slimet… jobb mint a rákóczis íz – naggyon barackos és még kis barack darabok is vannak benne. Egyszerűen egy ÜDESÉG!
Az a különbség, hogy ennek sokkal intenzívebb a sárgabarack íze – így ha Te is megvadulsz a gyümölcsös shake-kért, akkor ezt MOST teszteld le! A sárgabarckos Slim is itt van!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 170 gramm teljes kiőrlésű tönköly liszt fehér tönköllyel könnyebb dolgozni
- 80 gramm darált mandula vagy dió
- 100 gramm kókuszolaj
- 2 db tojássárgája L-es
- 1 db tojás
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint cukormentes sárgabarack lekvár
- 500 gramm rögös túró
- 200 gramm Skyr joghurt vagy görög joghurt
- 3 db tojássárgája L-es
- 3 db tojásfehérje - felverve L-es
- 30 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel barackos joghurt parfé íz 500g
- ízlés szerint édesítő és citromlé
- 2 db tojásfehérje - felverve L-es
- ízlés szerint cukormentes sárgabarack lekvár
Hozzávalók
A fitt linzer alap - 24 cm formához
A túrókrém
A teteje
|
- A linzeralap hozzávalóit gyúrd össze és egy közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengesd el vizes kézzel a masszát. Nehezen lehet nyújtani, inkább mint a sajttorta alapot, kézzel, ököllel, poháraljával érdemes beleegyengetni. Majd süsd elő 10 percig, még szilárd nem lesz.
- A kivett linzerlapot kend meg vékonyan lekvárral.
- A túrót keverd el a tojósárgájaval, Skyrrel, fehérjeporral, majd óvatosan forgasd bele a tojófehérjét. Ízesítsd és halmozd a lekváros linzerlapra.
- Majd süsd közepes fokon 20 percig
- Végül - ha van, akkor töltsd nyomózsákba - felvert tojásfehérje habbal díszítsd és minimális hőfokon még 10 percet hagyd a sütőben
- Megjegyzés: Másnap lesz az igazi, mert első nap picit száraznak éreztem a túrót, de 12 óra hűtő után beérett!