-+=
Olvasási idő: 2 perc

Fontosnak tartom, hogy ne csak a szuper recepteket osszam meg veletek – hanem a HIBÁKAT is, amivel tanulhatunk… 🙂 Ez a sütike az utolsó morzsáig elfgogyott, ellenben van mit kijavítani, és ÚJRACSINÁLNI! Nézzük!

A tésztához nálam kókuszolaj volt csak, vajjal könnyebb dolgozni – ezzel is összeállt, csak nagyon morzsálódott, így nyújtás helyett „nyomkodni” kellett inkább a formába. Illetve teljes kiörlésű lisztet használtam 100%-ban, ez szintén nehezítette a nyújtást… de hát valamit valamiért.

A tetején a tojásfehérje azért lett petyhüdt mert CUKOR NÉLKÜL nem tartja magát a hab. Ebbe bele kell törődni, ha pöpec habcsókokat akarsz rá cukorral – itt a cukrászsuli receptem.

A túrós rész nekem száraz volt – zsírszegény túróval csináltam.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Tipp: több lekvár a tetejére, vagy használj legalább 20%-os zsírtartalmút!

És a fehérjepor… a barackos Slim volt itthon, ami KIFEJEZETTEN JÓT TETT az íznek!… ennek kapcsán…NEM IS ÉRTEM?!…hogy miért hanyagoltam a sárgabarackos Slimet… jobb mint a rákóczis íz – naggyon barackos és még kis barack darabok is vannak benne. Egyszerűen egy ÜDESÉG!

Az a különbség, hogy ennek sokkal intenzívebb a sárgabarack íze – így ha Te is megvadulsz a gyümölcsös shake-kért, akkor ezt MOST teszteld le! A sárgabarckos Slim is itt van!


Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A fitt linzer alap - 24 cm formához
  • 170 gramm teljes kiőrlésű tönköly liszt fehér tönköllyel könnyebb dolgozni
  • 80 gramm darált mandula vagy dió
  • 100 gramm kókuszolaj
  • 2 db tojássárgája L-es
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint cukormentes sárgabarack lekvár
A túrókrém
A teteje
  • 2 db tojásfehérje - felverve L-es
  • ízlés szerint cukormentes sárgabarack lekvár
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A fitt linzer alap - 24 cm formához
  • 170 gramm teljes kiőrlésű tönköly liszt fehér tönköllyel könnyebb dolgozni
  • 80 gramm darált mandula vagy dió
  • 100 gramm kókuszolaj
  • 2 db tojássárgája L-es
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint cukormentes sárgabarack lekvár
A túrókrém
A teteje
  • 2 db tojásfehérje - felverve L-es
  • ízlés szerint cukormentes sárgabarack lekvár
Elkészítés
  1. A linzeralap hozzávalóit gyúrd össze és egy közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengesd el vizes kézzel a masszát. Nehezen lehet nyújtani, inkább mint a sajttorta alapot, kézzel, ököllel, poháraljával érdemes beleegyengetni. Majd süsd elő 10 percig, még szilárd nem lesz.
  2. A kivett linzerlapot kend meg vékonyan lekvárral.
  3. A túrót keverd el a tojósárgájaval, Skyrrel, fehérjeporral, majd óvatosan forgasd bele a tojófehérjét. Ízesítsd és halmozd a lekváros linzerlapra.
  4. Majd süsd közepes fokon 20 percig
  5. Végül - ha van, akkor töltsd nyomózsákba - felvert tojásfehérje habbal díszítsd és minimális hőfokon még 10 percet hagyd a sütőben
  6. Megjegyzés: Másnap lesz az igazi, mert első nap picit száraznak éreztem a túrót, de 12 óra hűtő után beérett!

Diétás túrós sütik MÉG ITT!

rákóczi túrós

diétás rákóczi túrós

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.