Amikor a Peak Fehérjés Bundázó por megjelent, megfogadtuk: a MINDENT is kirántjuk vele :)) Hát oké, a tej sem marad akkor kivétel? 🙂
De miről is van szó?
A leche frita egy nagyon népszerű spanyol édesség, ami magyarul sült tej. Pofonegyszerű elkészíteni és isteni finom diétás desszert! Amolyan gyermekek kedvence!
Ebben az eredeti spanyol desszertben rengeteg cukor van, épp ezért is szeretik annyira az édesszájú spanyolok. Volt is szerencsém kóstolni, mikor Spanyolországban nyaraltunk és tényleg baromi tömény!
Gondoltam, elkészítem diéta-barátabb módon, cukormentesen, keményítő nélkül, hisz az alap koncepció nagyon jó és tényleg finom! Pár perc alatt el is tudod készíteni, mikor épp egy könnyed, laza, desszertre vágynál.
Az alapja ennek a desszertnek tulajdonképpen egy jó sűrűre főzött puding, amit bepaníroznak, bő olajban kisütnek, és fahéjas cukorba forgajták. Van ahol csak így magába eszik, de lehet enni lekvárral, pudinggal is.
Ha már panírozás, a lehető legjobb megoldás, ha diétásabb főfogásokat, desszerteket akarsz enni, a Peak bundázó por.
- Gluténmentes, teljes kiőrlésű zabpehelylisztet tartalmazz
- 53°% fehérje tartalommal bír!
Elkészítése is roppant egyszerű, hiszen akár, CSAK víz kell hozzá!
Sűrítésként, liszt és keményítő helyett tökéletesen működik a Peak Casein fehérjepor! Tudtad, ha sűrűre kevered, akár pudingot is készíthetsz belőle?
Személyes kedvencem a madártejes Casein, amiből ebbe a kis spanyol desszertbe is raktam, ezzel is növelve fehérje tartalmát!
Ízesítésként pedig, eritrit helyett is tökéletesek a Peak Yummy Flav Powder ízesítő porok. Rengeteg ízben lehet kapni és nagyon költség hatékony, hiszen szuper sokáig elég! Ez a sütike, a hagyományoshoz híven, almás pite ízűt kapott, mert fahéjas!
Én picit módosítva, cukormentes málna-ribizli lekvárral megtöltve készítettem el, ezt a finomságot!
No de nézzük is a receptet!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 6 dl cukormentes növényi tej
- 3 szelet bio citromhéj
- 1 db fahéjrúd
- 60 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 1 tasak zselatin fix
- 60 gramm Peak Yummy Protein Pudding fehérjés puding 78% fehérjével vanília íz 360g vagy hagyományos puding - de akkor magasabb szénhidráttartalmú lesz!
- 8 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por almás rétes íz 250g
- 60 gramm Peak Protein Bread bundázó por 53% fehérjével
- 2 db tojás
- 1,5 dl cukormentes növényi tej
- Ízlés szerint cukormentes málna - ribizli lekvár
Hozzávalók
A sült tejhez:
Bundához:
Töltelék:
|
- 4 dl tejet a fahéjrúddal és a citrom héjával melegítsd fel. Míg a tej melegszik, a Caseint, a pudingport, a protein pudingport a maradék tejjel keverd csomómentesre. (A protein pudingport elhagyhatod én plusz fehérjeforrásként raktam még plusz bele)
- Mikor a tej már felmelegedett, vedd ki belőle a fahéjrudat és citromhéjat és a simára kikevert pudingot, öntsd bele a meleg tejbe, ízesítsd és szórd bele a zselatin fixet is majd alaposan keverd el, főzd sűrűre.
- Ha elkészült, egy sütőpapírral bélelt téglalap alakú jénai tálba öntsd bele, és hagyd megdermedni. Akár 1 éjszakát is hagyhatod a hűtőben!
- Mikor megdermedt, fordítsd ki a tálból. Óvatosan darabold fel egyforma kockákra. Közben készítsd el a bundát: Keverd el a bundázó port a 2 tojással és a tejjel.
- A levágott tejes- pudingos kockákat mártsd meg a bundázó poros masszában és rakd sütőpapírral bélelt tepsire őket. 180 fokon légkeverésen süsd meg őket 15 percig. Egymásra raktam őket és közéjük cukormentes málnás-ribizlis lekvárt kentem. NAGYON FINOM!!!
- Extra tipp: Nekem nagyon nagy téglalap alakú jénaim volt, így a pudingos massza is vékonyabb lett. Ha kisebb téglalap alakú jénaiba teszed, magasabb lesz a pudingos kocka!