-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A mai recepttel is tanulunk sok-sok mindent… például, hogy a répatorta feelinget át lehet ültetni muffin vonulatba… és hogy nem csak szezonálisan, nyuszikor és télapokor fogyaszthatjuk – hanem bármikor, amikor rajtunk ragad pár szál zöldség… 🙂

Na és még mit tanulunk? Azt hogyan lehet egy nem annyira egészséges receptet fitté avanzsálni!

A vaj helyett a tojás és a nedvdús zöldség adja a szaftosságát…még a nem olyan alak-vércukorbarát liszt helyett az összetett szénhidrátok gyöngyével. a zabpehellyel fogtok találkozni.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

És! Itt jön egy kis Peak-praktika, ami a mi tippünk! A zabliszt egy részét kiválthatjátok fehérje porral – ahogy ezt már oly sokszor tanítottam Nektek!

Persze nem mindegy, miből-mennyit. A tejsavó fehérjék esetén a lisztes cucc 30%-át váltsd ki – azaz itt tudod 30 gramm fehérjével és 70 gramm zabbal letudni a száraz  osztagot. Ha viszont lassabb felszívódású fehérjéd van (kazein, vega protein, yummy protein) – akkor ott bátrabbak lehetünk, akár fele-fele arányban is dolgozhatsz.

Na ennyi volt mára a Peak-suli, megyünk sütni-főzni!

Tápanyagadatok
Répás muffin
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 67,3 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,4g 3%
Szénhidrát 7,2g 2%
Fehérje 3,5g 6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 100 gramm zabliszt vagy egy része lehet fehérje por (lásd fenn)
  • 3 db tojás
  • 50 gramm eritrit
  • fél csomag sütőpor
  • 70 gramm víz
  • 1 db reszelt sárgarépa
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint vanília
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 100 gramm zabliszt vagy egy része lehet fehérje por (lásd fenn)
  • 3 db tojás
  • 50 gramm eritrit
  • fél csomag sütőpor
  • 70 gramm víz
  • 1 db reszelt sárgarépa
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint vanília
Elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük.
  2. 3 db tojásból kettőt szétválasztunk. Az egész tojáshoz hozzáadjuk a többi tojássárgát, habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, répát, elkeverjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
  3. A száraz hozzávalókhoz először a vizes részt adjuk hozzá. Ezután a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  4. Szilikonos formába öntjük és 150 fokon 25-30 percig sütjük.

Több különc muffin ITT!

zabmuffin

répás zabmuffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.