A mai recepttel is tanulunk sok-sok mindent… például, hogy a répatorta feelinget át lehet ültetni muffin vonulatba… és hogy nem csak szezonálisan, nyuszikor és télapokor fogyaszthatjuk – hanem bármikor, amikor rajtunk ragad pár szál zöldség… 🙂
Na és még mit tanulunk? Azt hogyan lehet egy nem annyira egészséges receptet fitté avanzsálni!
A vaj helyett a tojás és a nedvdús zöldség adja a szaftosságát…még a nem olyan alak-vércukorbarát liszt helyett az összetett szénhidrátok gyöngyével. a zabpehellyel fogtok találkozni.
És! Itt jön egy kis Peak-praktika, ami a mi tippünk! A zabliszt egy részét kiválthatjátok fehérje porral – ahogy ezt már oly sokszor tanítottam Nektek!
Persze nem mindegy, miből-mennyit. A tejsavó fehérjék esetén a lisztes cucc 30%-át váltsd ki – azaz itt tudod 30 gramm fehérjével és 70 gramm zabbal letudni a száraz osztagot. Ha viszont lassabb felszívódású fehérjéd van (kazein, vega protein, yummy protein) – akkor ott bátrabbak lehetünk, akár fele-fele arányban is dolgozhatsz.
Na ennyi volt mára a Peak-suli, megyünk sütni-főzni!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 100 gramm zabliszt vagy egy része lehet fehérje por (lásd fenn)
- 3 db tojás
- 50 gramm eritrit
- fél csomag sütőpor
- 70 gramm víz
- 1 db reszelt sárgarépa
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint vanília
Hozzávalók
|
- A száraz hozzávalókat összekeverjük.
- 3 db tojásból kettőt szétválasztunk. Az egész tojáshoz hozzáadjuk a többi tojássárgát, habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, répát, elkeverjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
- A száraz hozzávalókhoz először a vizes részt adjuk hozzá. Ezután a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
- Szilikonos formába öntjük és 150 fokon 25-30 percig sütjük.