Egy könnyed, krémes, túrótorta jöhet? Pláne ha cukor és lisztmentes, azaz full diétás? Tessék ráharapni!
Egy könnyed, krémes, túrótorta jöhet? Pláne ha cukor és lisztmentes, azaz full diétás? Tessék ráharapni!
-+=
Olvasási idő:2perc
Itt a nyár az igazi gyümölcs szezon. Kiskertemben pedig ribizli is található, így arra gondoltam készítek egy tortát. Igazi kis hűsítő, krémes finomság, ami ráadásul jól is néz ki 🙂
A torta alapja a mostanában jól bevált piskóta alapján készült. A túró krémességéről a joghurt és mascarpone gondoskodik…. hmm ugye milyen jól hangzik 😛 Az igazi ízvilágot pedig a finom ribizli adja, amit természetesen szokásomhoz hívem nem hagyhattam egy sima zselatin rétegbe zárva. Így egy kis bcaa-val turbóztam fel. Igazi fitt túrótorta lett a végén belőle. 😀
A tojást válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá. Add hozzá a tojássárgát és a vizet a száraz részhez. Keverd el alaposan, majd add hozzá a felvert tojásfehérjét és óvatosan keverd össze.
Öntsd sütőformába és 180 fokon 25-30 perc alatt megsül. A sütési idő sütőnként eltérhez, ajánlott sütés közben villa próbát alkalmazni
Amíg sül a tészta készítsd el a krémet. Egy robotgép segítségével a hozzávalókat csomómentesre keverd el. Tedd hűtőbe amíg a tészta kihűl.
Amikor kihűlt a tészta, öntsd rá a krémet és tedd pár órára hűtőbe. Kevés vízben old fel a bcaa-t majd add hozzá a tortazslét és alacsony lángon kevergesd, amíg el nem készül a zselé.
A krém tetejére tegyél tetszés szerint gyümölcsöt majd öntsd le a bcaa-s zselével.
1-2 óra alatt a zselatin megdermed és szeletelhető lesz a torta.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.