-+=
Olvasási idő: 2 perc

Itt a nyár az igazi gyümölcs szezon. Kiskertemben pedig ribizli is található, így arra gondoltam készítek egy tortát. Igazi kis hűsítő, krémes finomság, ami ráadásul jól is néz ki 🙂

A torta alapja a mostanában jól bevált piskóta alapján készült. A túró krémességéről a joghurt és mascarpone gondoskodik…. hmm ugye milyen jól hangzik 😛 Az igazi ízvilágot pedig a finom ribizli adja, amit természetesen szokásomhoz hívem nem hagyhattam egy sima zselatin rétegbe zárva. Így egy kis bcaa-val turbóztam fel. Igazi fitt túrótorta lett a végén belőle. 😀

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Ribizlis túrótorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 191 Ebből zsírsavak (kcal) 99
% DV (napi érték)*
Összes zsír 11g 17%
Szénhidrát 9,7g 3%
Fehérje 11g 22%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
A krém
  • 250 gramm zsírszegény krémtúró
  • 200 gramm joghurt
  • 200 gramm ight mascarpone
  • 20 gramm zselatin express
  • ízlés szerint édesítő
A teteje
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
A krém
  • 250 gramm zsírszegény krémtúró
  • 200 gramm joghurt
  • 200 gramm ight mascarpone
  • 20 gramm zselatin express
  • ízlés szerint édesítő
A teteje
Elkészítés
  1. A tészta száraz hozzávalóit keverd össze.
  2. A tojást válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá. Add hozzá a tojássárgát és a vizet a száraz részhez. Keverd el alaposan, majd add hozzá a felvert tojásfehérjét és óvatosan keverd össze.
  3. Öntsd sütőformába és 180 fokon 25-30 perc alatt megsül. A sütési idő sütőnként eltérhez, ajánlott sütés közben villa próbát alkalmazni 
  4. Amíg sül a tészta készítsd el a krémet. Egy robotgép segítségével a hozzávalókat csomómentesre keverd el. Tedd hűtőbe amíg a tészta kihűl.
  5. Amikor kihűlt a tészta, öntsd rá a krémet és tedd pár órára hűtőbe. Kevés vízben old fel a bcaa-t majd add hozzá a tortazslét és alacsony lángon kevergesd, amíg el nem készül a zselé.
  6. A krém tetejére tegyél tetszés szerint gyümölcsöt majd öntsd le a bcaa-s zselével.
  7. 1-2 óra alatt a zselatin megdermed és szeletelhető lesz a torta.

Több nyári torta ITT!

diétás túrótorta

Ribizlis diétás túrótorta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.