-+=
Olvasási idő: < 1 percNagyon sok ötletes receptet mutattunk, hogyan tudjátok a sütik fehérjetartalmát növelni a fehérje porokkal. De mi a helyzet a sós ételekkel?
- egyfelől sok receptben szerepel túró a tészta lazítása, nedvessé tételéhez, javasoljuk ilyen receptben gondolkodj-keress!
- a sajt szintén szuper fehérjeforrás – ha diétázol, akkor érdemes light változatot keresni
- tehetsz bele fehérjét: természetesen nem egy adag málnás fehérjét öntünk a tésztába, hanem egy sütéshez kiváló alapanyagot a Peak Gourmet 56%-os palacsintaport használtam.
Például ebből a palacsinta porból készül a híres 1 összetevős Peak palacsinta szenyát – ennek a receptnek az elkészítését VIDEÓN is láthatod:
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
|
Hozzávalók
- 250 gramm zsírszegény krémes túró
- 100 gramm zabliszt
- 80 gramm Peak Pancake Gourmet palacsintapor 56% fehérjetartalommal
- 2 db tojás
- 20 gramm kókuszolaj
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint (soook:)) reszelt light sajt
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A túrót, a zablisztet, a Peak palacsintaporral együtt egy tálba rakjuk, mehetnek bele a tojások. A kókuszolajat híg állapotban használjuk, majd megsózzuk az egészet. Jól összekeverjük, kézzel nyugodtan gyúrjuk át.
- Egy deszkán kb 1-2 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, majd egy hullámos tészta szeletelővel csíkokra vágjuk az egészet.
- A csíkok tetejét megkenhetjük tojással, én most csak vizet használtam, aztán megszórjuk a light sajttal.
- Sütőpapírt rakunk egy nagy tepsibe, erre helyezzük rá a sajtos rudakat.
- 12-15 perc alatt megsütjük, majd fogyasztható is! Jó étvágyat kívánok hozzá!