-+=
Olvasási idő: 2 perc

Vannak örök párok… Tom és Jerry. Szilveszter és Csőrike. Mulder és Scully…Bud Spencer és Terence Hill…igen, róluk tovább gördülve a pisztácia… és a ricotta! 

Nos, igen! Pisztácia és a ricotta találkozása…szebbet, különlegesebbet, ízelelőbimbó-zsibbasztóbbat el sem tudnék képzelni! Hagyjuk hát színre lépni, és maximálisan érvényesülni ezt a csodást párost… ezúttal egy sütés nélkül kivitelezhető, mennyei sajttorta belsejében!

Hohohóóó! Nem egy, nem kettő, hanem triplán pisztáciás torta!!!

Merthogy a pisztácia mindenhova beférkőzik, hogy szerényen, kicsit se hivalkodóan – mégis éreztesse jelenlétét! Nem nyom el semmit, inkább kiemel, és együttműködik minden ízzel!

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Szóval pisztácia hova? MINDENHOVA!

A diétás keksz alapba!
A ricottás krémbe!
…és a tetejére is tettünk pisztáciát!

> Peak-praktikák! Sütni nem akarunk, de sütit enni igen, ráadásul diétásat! Akkor-ezt-most-hogy?!

A sajttortát simán át lehet konvertálni diétásabb opcióvá, csak az alábbi 3 Peak-praktikákat vesd be!

  • ricotta helyett sovány krémtúróval vagy light mascarpone krémmel is próbálkozni! – érdemes egy zselatin fix-el ebben az esetben hozzájárulni a szilárdsághoz!
  • a krémbe egy evőkanál protein porral nemcsak pikánsabb ízt kapsz, de a zsírszegény fehérjetartalmat is növeled! 
  • a torta alját diétás keksszel készíted!

Tápanyagadatok
Sütés nélküli sajttorta - tripla pisztácia élvezettel!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 214 Ebből zsírsavak (kcal) 126
% DV (napi érték)*
Összes zsír 14,3g 22%
Szénhidrát 12g 4%
Fehérje 7,2g 14%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 0 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 0 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A pisztáciát pucoljuk meg - és ha sósat vettünk, akkor mossuk át szűrőn, majd megszárítjuk és aprítón átfuttatjuk. Osszuk szét három részre!
  2. A kekszet morzsalékosra törjük és elkeverjük 1 evőkanál Peak vajjal, a light vajjal és a pisztácia 1/3-ad részével. Utána egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. Nem kell alá papírt tenni!
  3. Utána hűtőbe tesszük, és nekikezdünk a krémnek!
  4. A krémhez olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét.
  5. A tejszínt verjük habbá, majd keverjük a ricottához - a pisztácia második harmad részével és az újabb kanál Peak pisztáciavajjal. Ha nem eléggé édes, folyékony édesítővel igazítsunk rajta ízlés szerint!
  6. A krémet kenjük a kekszes alapra és végül szórjuk meg a maradék pisztáciával.
  7. Tegyük hűtőbe pár órára.

Még egy egyszerű pisztácia recept ITT!

sütés nélküli sajttorta

sütés nélküli sajttorta pisztáciavajjal

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.