Süti mint FŐÉTKEZÉS? Te NORMÁLIS VAGY?!
….True story: ‘Ehetnél már végre rendesen, a süti nem ebéd csak desszert nálunk‘. Aki viszont ismer, vagy ismeri a gasztro-előéletem, az tudja: nálam viszont nem!
Egy darab sütike sok sok fehérjét tartalmaz (túró, fehérje por, tojás), összetett szénhidrátot (zabóca :)) és kis zsírt (tojások sárgája – igen, nem kuka!). Teljesebb és komplettebb ebéd – legalábbis mennyivel mennyeibb makrokkal és ízekkel rendelkezik, mint a beszólogatós társadalom virsli-pizza-szendvics-junkfoodporn megoldása?
Nem beszélve arról, hogy durván finom! ?
Szóval amondó vagyok ezzel a recepttel (is) terjesszük az igét: aki szerint ez a szilvás túrós protein pite sem érdemli meg ezt a lenéző hangnemet, az ossza meg a posztot…egy nem is tudom…. peak protein pitét a népnek jeligével :)))
A Pitéhez amúgy a szénhidrátmentes és zsírmentes SOMLÓ Slimet használtam!
Az oka egyszerű: ennek brutálfinom DIÓS ÍZE VAN – ami azért jó, mert extra diós ízt érhetünk el, zsír nélkül. Illetve a Peak DIÓKRÉMET is bevetettem, ami cukormentes, és „odapöttyintva” nagyon ki játékossá tesz a tésztát!
Igazi őszi íz mindkettő!
Tökéletes visszatöltődés edzéshez 🙂
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 500 gramm zsírszegény krémtúró
- 150 gramm joghurt
- 50 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel somlói galuska íz 500g isteni diós íze lesz tőle, brutálfinom!!!
- 120 gramm darált zabpehely
- 3 db tojás
- ízlés szerint édesítő
- 300 gramm szilva
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint fahéj
- 6 teáskanál Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
Hozzávalók
A pitetészta
A töltelék
|
- A pitetészta hozzávalóit egy botmixerrel homogénre keverjük.
- Egy kerek piteformába tesszük a masszát, rápötyögtetjük a diókrémet. (Ha tapadós a forma, akkor kend ki egy kis olajjal - kalóriamentes olajsprayvel.)
- A szilvát és a meggyet forgasd át fahéjas édesítőben, majd a tésztán oszlasd el egyenletesen.
- Elősütött sütőben süsd 30 percig, kb. 175 fokon! Várd meg még kihűlt, akkor lesz szépen szeletelhető.
- Szerintem hűtve, másnap a legfinomabb, akkor szépen összeérnek az ízek, de mohóak aznap is fogyaszthatják!