-+=
Olvasási idő: 2 percAz első piskótatekim:)) Anno a menzásat utáltam, de nem akartam a 1000.sajttorta receptet se posztolni, így gondoltam kicsit felturbózom a retrót… így született meg a minimal szénhidráttartalmú (csak 20g zab!) pihepuha piskótatekercs, eperlekvárral citromos-túrós krémágyon!
Amit fontos róla tudni:
- a piskótakészítés kényes meló lehet kezdőknek – legalábbis nekem elsőre nagy sikert aratott, így másnap újra meg kellett csinálnom…sajnos nem figyeltem eléggé, és jól szétkavartam a habot, így inkább lett egy óriáspalacsinta, mint piskóta – szóval a tojásfehérje habbal EXTRA óvatosan bánni
- a töltelék a diéta jegyében készült túrókrémmel, de akár az új Peak cukormentes kókuszkrémmel is elkészítheted – mondjuk akár úgy, hogy túr vagy mascarpone krémbe kevered ki!
- gyerekeknek giga siker a Wheytellás piskótateki!!!
- ha laktózérzékeny vagy, bátran váltsd ki növényi fehérjével, a fehércsokis karamellás Vegan protein nyerő benne!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10-15 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
A tésztához
- 100 gramm zsírszegény krémtúró
- 2 db tojás (L vagy XL)
- 1 db tojásfehérje
- 20 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 20 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Túrós-citromos 1000g
- 4 evőkanál eritrit
- ShopRite Fat Free olajspray
A krémhez
- 150 gramm zsírszegény krémtúró
- 20 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Túrós-citromos 1000g
- ízlés szerint cukormentes gyümölcsös lekvár nálam eper és pici meggy volt összefőzve sűrűre
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
|
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját az eritrit felével és a túróval csomómentesre és habosra keverjük.
- A fehérjét keményebb habbá verjük az eritrit másik felével.
- A túrós tojássárgáját és a fehérjehabot összekeverjük egy spatulával apránként és nagyon ÓVATOSAN, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
- Majd apránként hozzákeverjük a zablisztet és a fehérjét is.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, én lefújtam még shoprite kalóriamentes olajspray-vel is a papírt, hogy szuper könnyen leváljon róla. (És ez így is lett.:))
- 175 C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát. Ha a széle picit barnás már jó.
- A piskótát még melegen egy vizes konyharuhára vagy szilikonos sütőpapírra borítjuk és tekerjük. Így felveszi majd a későbbi tekercs formáját.
- Ha kihűlt, csavarjuk ki a papírból, és kenjük meg a választott töltelékkel és csavarjuk fel. Ha nagyon folyós a tölteléked, akkor érdemes vékonyan rétegezni vagy útifű maghéjjal - konjak liszttel sűríteni. (Ezt az opciót akkor használd, ha ismered már ezt a két sűrítő anyagot, és tudod milyen kis mennyiség kell.) Ha sok a töltelék, ne zsúfolt bele mert kifolyhat. Inkább vond be vele a tetejét - vagy Te mint szakács, előjogod van arra, hogy befald a maradékot 😉
- Tegyük hűtőbe legalább 1 órára. Végül szeletelhetjük, és élvezhetjük munkánk gyümölcsös-túrós finomságát.