Hát az unalmas zabkása korát szerintem már régen megcáfoltuk – de ha mégsem, akkor ez a recept biztos megfogja! Igazából a zabod rengeteg féleképpen eheted – megfőzve, vagy épp ahogy itt csináltuk, kisütve, ropogósra!
A zab ugye a “jó szénhidrát” a reggelihez – amihez még érdemes fehérjét is bevinni. Én mindig túró és fehérjepor kombinációban gondolkodom: a túró a tejsavó felszívódását lassítja, és sokkal jobban laktat – a fehérjepor pedig fenséges SÜTI ízekkel örvendeztet meg.
Hát így jött a Rákóczi túrós is – amihez alapból már nagyon passzolt a túró. Isteni könnyed, lágy barackos ízt adott belekeverve – tiszta NYÁR!
(A Zabtrükk a videóban: hogyan csinálhatsz pici zabból egy naaagy adag zabot, anélkül, hogy növelnéd a kalóriát!)
Roppant egyszerű a recept – olyannyira, hogy VIDEÓBAN, akár EGYÜTT VELEM IS ELKÉSZÍTHETED! Nézd:
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 2 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 30 gramm zabpehely
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vajas keksz íz 250g ezt ne hagyd ki, ettől lesz linzer íze!!!
- 1 db tojásfehérje (L-es)
- PAM Canola kalóriamentes olajspray a serpnyő kifújásához
- 125 gramm zsírszegény túró
- 1 evőkanál Skyr joghurt vagy sima joghurt
- 20 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel 500g Rákóczi túrós
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint házi cukormentes baracklekvár
Hozzávalók
A zab-alap
A tetejére
|
- A zabot, ízesítőt és tojást összekeverjük, és kisütjük egy palacsintasütőben ropogósra.
- A krémhez keverj mindent össze - opcionális, de konjak lisztet is tehetsz bele, ettől pudingosabb lesz és laktatóbb.
- Egy edény aljára tedd a zabos alapot, rá a túrókrémet és a tetejére sárgabaracklekvárt!