-+=
Olvasási idő: 2 perc

Én személy szerint oda vagyok a levesekért, lehet tél vagy nyár nálam nagyon gyakori étel.
Amire viszont kimondottan odafigyelek, hogy maga a leves önálló főétel legyen, utána nem következik „a második”.
Ahogy például az evés közbeni ivás, úgy a levesek és főételek közvetlen egymás utáni fogyasztása se javasolt.

Egyrészt a leves önmagában is tágítja gyomrot, hát még ha utána is lecsusszan egy adag étel. Ha hosszú távon, gyakran így étkezünk akkor bizony feneketlen kút lehet a gyomrunk 🙂

Másrészt ha evés közben iszunk, az emésztőenzimek hígulnak, ezzel is megnehezítve az emésztési folyamatot.
Így ha már leves az legyen kiadós és minél tápanyag gazdagabb FŐÉTEL, mint amilyen ez a tárkonyos raguleves is.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!



Csirkemell helyett most vega húsgombóc került bele, ami összesen 5 perc alatt el is készül és valami isteni finom!

Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A leveshez
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 közepes répa
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 3 közepes krumpli
  • 2 marék zöldbab fagyasztott
  • 2 marék borsó fagyasztott
  • 50 g zeller
  • Fél csokor petrezselyem
  • 1 ek tárkony szárított
  • Só,bors.majoranna ízlés szerint
  • 1,5 l víz vagy alaplé
  • 2 dl rizstejszín
A gombóchoz
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A leveshez
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 közepes répa
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 3 közepes krumpli
  • 2 marék zöldbab fagyasztott
  • 2 marék borsó fagyasztott
  • 50 g zeller
  • Fél csokor petrezselyem
  • 1 ek tárkony szárított
  • Só,bors.majoranna ízlés szerint
  • 1,5 l víz vagy alaplé
  • 2 dl rizstejszín
A gombóchoz
Elkészítés
  1. A leveshez előkészítjük a zöldségeket. A hagymát apróra vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a zellert kisebb, a krumplit nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A hagymát pici zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répákat, zellert és 2-3 percig így pirítjuk.
  3. Felöntjük az 1,5 l vízzel vagy alaplével, hozzáadjuk a fűszereket és a krumplit, lefedjük és körülbelül 10 percig főzzük, de közben nézegessük a burgonyát mert nagyon más 1-1 krumpli puhulási ideje. Mikor már félig jó akkor tegyük hozzá a borsót, a babot és főzzük további 5-10 percig (ameddig ezek is megpuhulnak).
  4. A fasírtporhoz hozzáadjuk a vizet és jól elkeverjük. Én apróbb gombócokat formáztam belőle (15 db). Mikor megpuhult az összes zöldség, a leveshez adjuk a gombócokat és addig főzzük amíg fel nem jönnek a víz tetejére. (2-3 perc)
  5. A rizstejszínhez adunk 1 merőkanállal a leves levéből, elkeverjük és így mehet vissza a levesbe. Ízesíthetjük egy kevés citromlével, ecettel vagy tárkonyecettel. (Én másfél evőkanál citromlevet tettem bele) Pár percig még fűzzük, hogy összeérjenek az ízek és készen is vagyunk.

Leves

Raguleves

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.