Egy roppant egyszerű mégis isten finom diétás ételt hoztam nektek, pár összetevőből! Sokan januártól újult erővel belevágtunk a diétába. De nagy tévhit, ha egy diétás étrend csak csirkéből és rizsből áll. 🙂
Megannyi módon tudod színesíteni az étkezésedet, finomabbnál, finomabb alapanyagokból!
Ilyen ez a recept is, ami teljesen vegán!
Hogy mit tartalmazz a töltelék?
A paprikákat a Peak vegán bolognai szósszal töltöttem meg, ami, 27% fehérjét is tartalmazz! Tökéletes fűszerezésének köszönhetően, tényleg olyan, mint a hagyományos bolognai szósz, ám ez tejtermék és húsmentes!
A bolognai szószba, egy kis hajdinát is kevertem, ezzel is tunningolva a tölteléket és ezzel is egy szuper egészséges, fehérjedús, vitaminban gazdag diétás ételt kaptam.
Ha vegán, esetleg vegetáriánus vagy, mindenképp próbáld ki ezt a receptet! Nem fogsz csalódni! 🙂
Ha pedig diétázol, na ez egy olyan kaja, ahol nem kell aggódnod a kalóriák miatt! 😉
Előkészítés | 2 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
db
|
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 60 gramm Peak Vegan Bolognese Sauce - Vegán Bolognai szósz
- 160 ml forró víz
- 50 gramm hajdina
- ízlés szerint vegán sajt tetejére, de elhagyható
Hozzávalók
|
- A kaliforniai paprikákat mosd meg és vágd a tetején ketté. Szedd ki a magokat, pucold meg kicsit. A bolognai port keverd el a forró vízzel, és hagyd picit állni.
- Enyhén sós vízben főzd meg a hajdinát is és keverd el a bolognai szósszal. Ezután pedig töltsd meg vele a paprikákat.
- Ízlés szerint reszelhetsz rá vegán sajtot is, de ez elhagyható. Airfryerbe rakd be a töltött paprikákat és 15 perc alatt 180 fokon készre sül! Ha nincs airfryered, sütőben is sütheted! Tálald friss salátával!