-+=
Olvasási idő: 2 percA zabkása sokak számára még mindig az egyik legkedveltebb reggeli, ami nem is csoda hiszen végtelenül variálható, könnyen elkészíthető és egészséges. Most egy igazi őszi köntöst kapott a körtével, fahéjjal és kesudiókrémmel , amit egyaránt fogyaszthatnak
- Vegánok
- Gluténérzékenyek
- Laktózérzékenyek
- Diétázók
Ha szereted a Cukormentes süti krémeket, akkor ezt a LIMITÁLT karácsonyi hangulatú krémcsomag pakkod ne hagyd ki! Minden krém AZONNAL EHETŐ, és full cukormentes!
Sütés/főzés | 40 perc (a körte sütésével együtt) |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
A zabkásához
- 50 gramm (gluténmentes) zabpehely
- 30 gramm növényi fehérjepor
- 15 gramm kókuszvirágcukor
- 3 deciliter kesudió tej Vagy bármilyen más növényi tej
- Fél vanília rúd kikapart belseje
- 1 teáskanál Peak Cashew Butter 100% kesudió vaj
- 1 darab körte
- 1-2 szem dió
A körtéhez
- 1 evőkanál méz / vagy Agave szirup
- Fél teáskanál vanília kivonat
- Fél teáskanál fahéj
Hozzávalók
A zabkásához
A körtéhez
|
Elkészítés
- Először is bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
- Megmossuk a körtét (persze érdemesebb többet csinálni egyszerre), félbevágjuk és kikanalazzuk a magházat belőle majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk héjával lefelé. A mézet, vaníliakivonatot, fahéjat összekeverjük és megkenjük vele a körtéket. Betesszük a sütőbe és 30-35 perc alatt el is készül.
- Közben megcsináljuk a zabkását. Én előszőr shakerben összerázom a fehérjeport és a kesutejet, így sosem lesz csomós. Ezután egy edénybe tesszük a hozzávalókat és körülbelül 5 perc alatt krémesre főzzük.
- Amint kész a körte, kicsit hagyjuk kihűlni és utána össze is állíthatjuk a körtés zabkásánkat. A végén ne felejtsük el a diót és a kesukrémet rátenni Én egy tálkába tettem, de két étkezésre bontva ettem meg.