Mind ismerjük a liszttel behabart / berántott főzelékeket, na ez annál sokkal jobb! Önmagával van sűrítve, ezzel sokkal szebb színe is lesz a főzeléknek. Akkor lássuk is a hozzávalókat!
És Mivel ritkán eszem húst, és vannak ilyen “húsundoros” napjaim ? – ezért is vettem elő a Peak Fasírtport – ami 5 perc alatt kész!
A Peak Fasírtport imádom! Ennek alapvetően finom, fűszeres íze van – de nincs benne hús, szóval vega változatra tök jó… ellenben az íze is finom lesz! ITT nézheted meg a Peak FASÍRTPORT!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 kg fagyasztott zöldborsó
- 500 ml víz
- 500 ml tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyem
- só, bors, lestyán
- 50 gramm Peak MeatBalls with collagen - fasírt (por)
- 45 ml víz
- Peak MCT olaj
Hozzávalók
A főzelékhez
A fasírthoz
|
- A fokhagymát pirítsd le egy kis MCT olajon. A fagyasztott borsót öntsük rá, majd öntsük rá a vizet, tejet és kezdjük el főzni, adjunk hozzá sót és borsot, fűszereket.
- Amikor a borsó már megpuhult nagyjából, vegyük ki belőle kb. a negyedét, keverjük és egy botmixerrel turmixoljuk le.
- Keverjük vissza a pürét a maradék borsóhoz, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
- A fasírthoz: 50g porhoz (2 adagolókanál) adj 45 ml vizet, majd kézzel dolgozd össze.
- Formázz belőle golyókat (kb. 8 kis golyót), majd kevés olívaolajon alacsony hőfokon süsd aranybarnára