-+=
Olvasási idő: 2 perc
Újult erővel csapódtam be a konyhába, és már napok óta a Rákóczi túrós körül forog minden gondolatom, így megalkottam pohárkrém formájában. :))
Ebben a 2 kis pohárkrémben alig van szénhidrát és persze, abszolút cukormentes. A ropogós morzsa tésztája is fehérjéből készült!

Ami pedig még tökéletesebbé teszi a sütit, hogy MINDEN RÉTEGET ÁTJÁR a finom, friss, túrós-barackos ízami a VADIÚJ Rákóczi túrós ízű Slimnek köszönhető! Bizony, ÚJ MAGYAR SÜTI ízekkel bővültünk, immár ezen túl Rigó Jancsi és az észveszejtően finom, fahéjas kürtöskalács ízbe is belekóstolhatsz – egy szinte szénhidrátmentes ital formájában! Nesze neked diéta 😀

BÓNUSZ TIPP!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Opcionális, de nagyon feldobja a morzsát, ha vajas kekszes ízesítőt használsz. Érdekessége, hogy az amúgy “diétás, de semmi extra” keksz alapot a Peak vajas kekszes ízesítőporral dobsz fel – és olyan ízhatást kapsz, ami első kóstolásra (és másodikra is:)) olyan volt, mintha valami nagyon luxus, diós, cukros vajas cookie-t daráltunk volna bele. Pedig nem. Kalóriák nélkül elértük ezt! (Amúgy simán zabos alapba, vagy zabkásába keverve is durva íztuning!!!)

A kekszes Flav Powder amúgy másnak is a nagy kedvence, úgy tűnik… “Háromfélét vettem elsőre a 2+1 ajándék akcióban, és hát jöttem újra rendelni, mert nagyon finom mindegyik. Almáspite, vaníliás keksz és barack ízben vettem elsőre. A vaníliás kekszes a kedvencem, nagyon finom kekszes íze van. Az almáspités nekem nem igazán almáspite ízű, ettől függetlenül az is nagyon ízlik, a barack meg klasszik barackos ízvilágú. Natúr joghurtba szoktam tenni, nekem nem túl édes, pont jó, és nagyon jó telt íze van mindegyiknek, nincs utó vagy mellékíze. Nekem 5 csillag eddig mindegyik, most kipróbálom a többit is.” Bérci Viktória

Az alábbi VIDEÓN adok Neked még jó pár tippet, hogyan tudod ezeket az ízesítő porokat szuperül felhasználni!

 

Előkészítés 10 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A túrós krém
Tetejére:
  • 1 db tojásfehérje
Előkészítés 10 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
A túrós krém
Tetejére:
  • 1 db tojásfehérje
Elkészítés
  1. A morzsához összekeverjük a proteint a többi hozzávalóval. Ha géppel dolgozunk eleve kissé morzsalékos lesz a tészta, ez mehet is egy sütőpapíros tepsire elszórva, ha pedig kézzel dolgozunk és a kéz melegtől összeáll a tészta, akkor 30 percre hűtőbe dobjuk és nagy lyukú reszelővel reszeljük rá a sütőpapíros tepsire. Én utóbbival csináltam.
  2. 180 fokos sütőben 1-2 alkalommal megkevergetve, kb. 10-15 percig sütjük a morzsát.
  3. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval. A kihűlt morzsából szórunk a poharak aljára kb. 2-2 evőkanállal. Erre jön kevés baracklekvár, majd túrókrém, baracklekvár, morzsa, túrókrém, majd baracklekvár és kevés morzsaréteg.
  4. A tojásfehérjehabhoz pici eritrittel és egy csipet sóval kemény habot verünk a fehérjéből, a desszertek tetejére halmozzuk és szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk, vagy sütőpapírra kanalazzuk és 180 fokon felső sütésen picit megpirítjuk.

Diétás rákóczi túrós recept ITT!

rákóczi túrós

rákóczi túrós pohárkrém

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!