Zabpizzát tesztelünk! Bevallom kellett idő, mire rávetemedtem a pizza gyártásra. Főképp azért, mert az élesztős-kelesztős dolgokban nem vagyok jártas – a másik pedig az, hogy nemigen vagyok egy nyújtogató-típus (semmilyen értelemben:))
…de ezt a zab alapú pizzatésztát nem kell nyújtani, se éleszteni, sem keleszteni!!! Már bejövős, ugye? Igazából 5 perc alatt összekevered, és rákened az olajspray-vel kifufukázott felületre, és mehet is elősütésre!
Az eredmény: vékony, és az olaj-spray miatt ropogós tészta!
A Pam Canola olajspray (Régi EZ Coat és Shop Rite helyett!) – minden tepsi, sütőfület vagy serpenyő olajozására alkalmas, felesleges kalória nélkül! Sokoldalúan felhasználható szigorú diétában, mert NULLA kalóriás és koleszterinmentes. Kb. 1500 fújás – akár 1 évre is elég, szóval jó sokáig kitart!!
Szóval aki akár este 10-kor egy villámgyorsan összedobható, finom, diétás, zab alapú pizzát akar, annak itt a helye!
OFF: ez egy kisebb méretű pizza, nyugodtan lehet duplázni az adagot!
Még valami! Ha szeretnél még több SIKERÉLMÉNYT a konyhában, ilyen egyszerű és menő receptekkel, akkor fogadd szeretettel a MÁSODIK, és szintén LIMITÁLT kiadású Peak Szakácskönyvem, amelyet cukrászként készítettem el Neked – ámde full diétásan, hiszen én is diétázom. Vagyis nem is diéta, inkább frappáns receptekkel és sütikkel tartom a formát 😀 Ha érdekel a Szakácskönyvem, MOST meg tudod szerezni, ide KATTINTVA!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 30 gramm zabpehelyliszt
- 5 gramm útifű maghéj
- 1 db tojás
- 60 gramm görögjoghurt
- ízlés szerint só, fokhagyma, pizzafűszerek
- ShopRite Fat Free olajspray
- 2 evőkanál cukormentes ketchup vagy bármilyen saját pizzastósz
- ízlés szerint só, fokhagyma, pizzafűszerek
- 50 gramm csirkemell sonka
- 50 gramm konzerv gomba
- 60 gramm light reszelt sajt
Hozzávalók
A tészta
A feltét
|
- A tészta hozzávalóit egy edénybe gyűjtjük, majd keverjük, keverjük, amíg egynemű nem lesz minden.
- Fújjunk le olajsprayvel egy pizza sütő felületet, és kenjük el. Elég 1-2 fújás.
- Erre kanalazzuk rá a tésztát, és egyenletesen, vékonyan oszlassuk el egy kör alakot formálva.
- Tegyük be a sütőbe elősütésre addig, amíg szilárd nem lesz a teteje.
- Vegyük ki és fújjuk be ismét vékonyan sprayvel (ettől extra ropogós lesz). Elég 1-2 fújás itt is.
- Kenjük meg a paradicsommal, tegyük rá a feltétet és tegyük vissza a sütőbe. Nagyjából 175 fokon, előmelegítve 15 perc elég.