Ha unod már a húst, vagy egyáltalán nem eszel húst, ez a fasírt port, tökéletes alternatíva lehet, egy-egy ebédre vagy vacsorára.
- csirke ízesítésű, mégsem tartalmazz csirkét
- egyszerű elkészíteni, hiszen csak víz kell hozzá,
- finom, fűszeres!
- nem szívja magába a zsiradékot sem!
Abszolút diétabarát, én ezért is szeretem!
Sokszor nincs időm főzni magamnak, mert eléggé rohanósak a napjaim, plusz edzéseim is vannak majdnem minden nap, szóval én inkább a ‘gyorsan és egyszerűt’ diétás ételek híve vagyok a hétköznapokban.
Hát így született meg ez a recept is:
Ha a fasírtporral összekevered a párolt zöldségeket, kész egy tápláló mégis egészséges fasírt golyó!
Nyilván magában is eléggé ütős, de a maradék zöldségeket felhasználva, sárgarépás édesburgonya pürét készítettem mellé.
Csupa zöldség! 🙂
Ha vega vagy, imádni fogod ezt a receptet, ha nem, akkor meg azért, mert tényleg finom, egyszerű és diétás!
Ezt fasírtport, most egy csomagban is elviheted az MCT olajjal, ami egy szuper anyagcserefokozó olaj. Én ebben szoktam sütni! 🙂 Itt tudod megnézni a csomagot!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 120 gramm Peak MeatBalls with collagen - fasírt (por)
- 100 gramm mirelit vegyes zöldség (nekem, kukorica, zöldbab, zöldborsó, sárgarépa, fehérrépa, burgonya van benne)
- Peak MCT olaj
- fél db édesburgonya
- 2 db sárgarépa
- ízlés szerint só, bors
Hozzávalók
A zöldséges fasírtokhoz:
Körethez:
|
- A mirelit zöldségeket párold meg, az édesburgonyát és a répákat vágd fel és főzd meg őket vízben puhára, majd turmixold össze, vagy villával nyomkodd szét.
- A kihűlt zöldségeket nyomkodd össze picit villával, majd keverd bele a fasírtport. (formázható masszát kell, hogy kapj) Formázz belőle golyókat. (Nekem 7 db közepes méretű jött ki.)
- MCT olajban süsd meg a fasírtokat aranybarnára. Tálalható is!