Itt a nyár, vele együtt a hőség, és az abszolút nulla kedv a sütő bekapcsolásához. Na de mi van akkor, ha a gyereknek éppen a legnagyobb forróság közepén van a születésnapja? Egyszerű, készítsd el ezt a receptet! 🙂
Lehet egy nagy tortaként is (18 cm átmérőjű tortaformához elég ez az alaprecept), de lehet party falatként is kínálni, ekkor a jó kis mini szilikon muffinformákra van szükség.
Hozzávalók:
- 20 dkg zabkeksz
- 7 dkg vaj
- 40 dkg Peak Wheytella
- 35 dkg mascarpone
- 20 dkg piros ribizli
- 5 dkg ribizli (a tetejére)
Elkészítés:
1. A vajat és a Wheytellát vegyük ki a hűtőből. Ha szobahőmérsékletűek, könnyebb velük dolgozni.
2. A kekszet sodrófával zúzzuk szét finom morzsásra, és egy edényben a vajjal gyúrjuk össze.
3. A kiválasztott forma aljába jó alaposan nyomkodjuk bele a vajas-kekszes masszát.
4. A mascarponét a Wheytellával keverjük össze, majd adjuk hozzá a ribizlit is. Forgassuk át óvatosan, hogy a ribizli szemek ne nyomódjanak szét.
5. Ezt a sajtkrémet egyengessük el a kekszes alapon, és mehet is az egész a hűtőbe. Egy éjszaka azért kell neki, de ha van hely a fagyasztóban és gyorsan kell a torta, akkor 1,5-2 óra alatt ott is a megfelelő állagra dermed meg.
6. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét ribizlivel.
Figyelem! Ez a torta tömör gyönyör. Aki nem szereti a Wheytellát, az ezt a tortát se fogja! 🙂
Jó étvágyat!
Tápérték:
100 g sajttorta 383.5 kcal-t, 9.8 g fehérjét, 23.4 g szénhidrátot és 31.4 g zsírt tartalmaz.