Szeretem ezt az ételt. Amikor beleharapok, mindig úgy érzem, mintha egy luxus kávézóban kezdeném a napot: ringbe száll az ottani melegszendvicsekkel és KO-val győz! 🙂
Hozzávalók a pestóhoz (kb. 12 szendvicshez):
- 2 gerezd fokhagyma
- 35 g mandula (darálva)
- 15 g friss bazsalikom
- 80 g rukkola
- 80 ml Peak MCT olaj
- fél citrom leve
- fekete bors
- 1 teáskanál só
Többi hozzávaló ízlés szerint:
- csirkemell sonka (12 szelet)
- toast kenyér (24 szelettel) vagy ha nagyon hardcore vagy, puffasztott rizs
- paradicsom (3 db)
- mozzarella (200 g)
- vaj (6 teáskanál)
Elkészítése:
1. A pestó hozzávalóit tegyük turmixgépbe, vagy botmixerrel addig dolgozzuk meg, amíg egynemű krémes masszát nem kapunk. (Figyelem! Ha nem csirkemell sonkát használunk, hanem mondjuk prosciutto sonkát vagy egyéb sópácos érlelt sonkát, akkor NE rakjunk a krémbe sót, mert nagyon durván sós lesz!)
2. Egy szendvicshez értelemszerűen két szelet toast kenyér szükséges. Egyik szelet lesz az alja, ezt kenjük meg a rukkola pestóval, majd jöhet rá a sonka réteg, arra a mozzarella és végül a paradicsom.
Zárjuk a sort a másik szelet kenyérrel, és kenjük meg a tetejét vajjal. Így jobban meg fog pirulni a sütés során.
3. Előmelegített sütőben, 175 C°-on süssük készre, ez kb. 10 perc.
A toast kenyeret bármelyik másik péktermékkel kiválthatjuk, nekem például nagyon bejött a kiflivel is (ekkor a tetejét nem kell lekenni vajjal, mert az furcsa lenne), és ha max 2 szendvicset szeretnénk csinálni, akkor nem muszáj bekapcsolni a sütőt, elég a melegszendvics készítőt használni: kevesebb energiafogyasztás, ugyanolyan élvezet! 🙂
100 g rukkola pestós panini 218.8 kcal-t, 9.9 g fehérjét, 18 g szénhidrátot és 11.3 g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat!