Nagyon sok táplálékkiegészítő ízesített formában kerül a piacra – ami ugye nem baj, mert így nagyobb lelkesedéssel fogyasztjuk. Azonban mégis vannak natúr termékek, például semleges ízű fehérjék, amelyeknek igenis van hasznos oldala – és ha eddig nem is értetted mi, akkor ez a cikk Neked szól!
Könnyen variálhatod – akár naponta ihatsz más és más ízt!
Szereted a változatosságot és nem szeretsz egy ízt használni, mert hamar besokallsz egy típustól? Akkor ez tök jó lesz Neked! Ízesítsd aromákkal, kalóriamentes szirupokkal ha diétázol – de natúr kakaó, beleturmixolt banán, meggy, málna, kis mogyivaj is feldobja az ízét – így edzés után egy finom, szénhidrátban és/vagy „jó” zsírban gazdag turmixot is ihatsz.
Ezekkel a trükkökkel tehát simán ízesítheted a fehérjédet, így akár egy napon belül több félét is ihatsz!
Kevesebb aroma és színezék! Kismamák figyelem!
Mindenképp jól jön neked, ha úgy szeretnék megoldani minőségi táplálékkiegészítést, hogy azzal együtt ne fogyassz hozzáadott cukrot, édesítőszert, színezéket és aromákat. Ez versenyfelkészülésnél, betegségeknél, vagy akár kismamaként is lehet fontos prioritás! Sokan vannak, akiket például zavar az édesítőszerek jellegzetes íze, vagy valamilyen nem-komfort érzetet váltanak ki a gyomrukban.
Könnyebben keverheted más kiegészítőkkel! Nincs több merész kombó! 🙂
Ha szeretsz a táplálékkiegészítőkkel „vegyészkedni”, akkor mindenképp ezt a típust válaszd. Ha a proteinben plusz cuccot kavarnál, ami ízes vagy édes, akkor sokkal jobban jársz, a natúr ízekkel. Edzés előtti-közbeni porok összemixelése is úgy az egyszerűbb, ha mindegyik íze semleges – és a teljes kombót Te ízesíted – a fentebb említett tippekkel!
Süthetsz belőle sós PROTEINES sütiket! Woooow!!
A reformkonyhában egyre jobban elfogadott a nézet, hogy a protein porok igenis jól mutatnak és hasznosak a receptek hozzávaló között. Hiszen a magas fehérjetartalom minden diétás ételnek az alapja – de az ízesített proteinekkel igazából csak az édes vonalon lehetett nyomulni, ha nem akartuk, hogy nagyon bizarr legyen a végeredményünk…DE! A semleges íz a sós ételeknek is kedvez!
>Peak-tipp! A Peak Vegan semleges ízű fehérjepor növényi alapú – így nagyon jól kiváltja a lisztet – a tejsavóval ellentétben. Ha sütésre vetemedsz, akkor mindenképp ezt használd… a Peak-kuktánk, Atinak is Ő a kedvence, ha a konyhában nem a turmixba, hanem a tésztába szánja a fehérjét!
Csak a képzelet szab határt… vagy az se!
Palacsinta: lehet sós változattal előrukkolni: hortobágyi, vagy épp a spenótos fetásverzió… de masszívabbra sütve a tésztát akár serpenyős pizzaként is kihasználhatod a proteinedet!
Muffin: ki ne ismerné ezeknek a sós-sajtos-zöldséges oldalát? Na ugye! Most már proteinben gazdag formában is lehet rágcsálni… vagy éppen mini zsemleként fogyasztani!
Proteines pizza? 🙂 Vagy sós gofri?
Vagy egy fehérjedús gombakrém?!
fehérjepor
semleges ízű fehérjepor