Medvehagyma tekercsek bulgurral vagy barnarizzsel, nyakon öntve szójaszósszal vagy vadas mártással. Próbáld ki ezt a különlegesen finom, laktató és méregtelenítő főételt, melyre a medvehagyma teszi fel a koronát!
Tudtad, hogy a népszerű MSM a hagyma kivonatát tartalmazza?
Sushi
Hozzávalók:
- 25 dkg bulgur vagy barnarizs
- 1 konzerv kukorica, de helyettesítheted répával
- 4-5 koktél paradicsom
- 1/4 póréhagyma
- kevés füstölt tofu
- 1/2 kis üveg olívabogyó és leve
- kis só, citrom
- 2 ek. lenmagpehely és ugyanennyi víz
- 10 medvehagyma levél
- ízlés szerint szójaszósz vagy vadas mártás
Sushi medvehagyma levélben
Elkészítés:
Sós vízben főzd ki a bulgurt vagy a barnarizst (az olívabogyó levét öntsd a főzővízhez), a többi hozzávalót pedig apróra kockázva keverd bele. Keverhetsz bele lenmagpelyhet is, így sokkal jobban összeáll. Tetszés szerint tovább dúsíthatod csírákkal, zöldségekkel.
Tipp: Nyers, apróra vágott medvehagymát is tehetsz még a töltelékbe.
A medvehagyma leveleket töltsd meg az 1-1 evőkanálnyi bulguros vagy barnarizses keverékkel, majd tekerd fel. Fogyaszd frissen, s ha szeretnéd, mártogasd szójaszószba, vagy öntsd nyakon vadas mártással.
A vadas mártás receptje:
1 vöröshagymát, 2 sárgarépát és fél zellert darálj apróra. 3 ek. eritritet karamellizálj meg 2 ek. kókuszzsíron, tedd bele a darált zöldségeket, és pirítsd meg kicsit. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, tégy bele 1-2 babérlevelet, szórj bele egy bio zöldségleves kockát. Főzd pépesre, s ha kész, turmixold krémesre. Végül keverj bele 1 evőkanál mustárt, kb. 3dl zsírszegény tejfölt, és 1 ek. citromlevet. Forrald fel és máris kész!
Mit gondolsz, újítasz egy kicsit a sushi fogalmán?