Klasszikus diókrémes torta nagy kedvence apukámnak, ezért Apák napjára az készült – és mivel fontos neki is az egészséges vonal, így CUKOR NÉLKÜL, és amennyire lehet egészséges kiadásban, hogy sok apás nap legyen még!
(Amúgy a dió-gyűlölő párom is ette, szóval tényleg öber jó lett!)
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Na de hogyan is készíthetünk VILLÁMGYORSAN egészséges diótortát?
- a piskóta recept cukrászsulis technika, így abszolút könnyed és puha – akár édesítővel és zabliszttel készítve is. Plusz fehérjenövelés-szénhidrátcsökkentés érdekében egy része fehérjeporral is kiváltható (max a negyede a lisztes résznek – és inkább KAZEINNEL, én ezzel szoktam!) A zabliszt erős nedvszívó, ezért PLUSZ víz vagy olaj kell még a tojásokhoz.
- a krém nekem a bevélt taktika: light mascarpone VAGY SKYR joghurtot keverek valamilyen AZONNAL EHETŐ és CUKIMENTES Peak krémhez. Most diós téma miatt a Peak cukormentes DIÓKRÉMJÉRE esett a választásom – de még a Cocodream kúkuszkrém, a Wheydream és a Puncskrém az abszolúte favorit!
KÉPLET: light mascarpone VAGY Skyr joghurt + AZONNAL EHETŐ Cukimentes krém = igazán finom, krémes és brutál durva ízű sütike ad… tuti mindenki a receptedért fog sóvárogni!
TIPP! Ha szeretsz sütögetni, akkor itt ne hagyd, az AZONNAL EHETŐ, CUKORMENTES KRÉMCSOMAGOT – most kedvezményesen viheted, még áremelés előtt ráadásul! Kattints ide érte!
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 7 db tojás
- 40 gramm darált dió
- 70 gramm zabpehelyliszt
- 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor csokis sütikrém ízben vagy madártej vagy csoki
- 100 gramm eritirit
- 50 gramm olaj
- 300 gramm mascarpone vagy Skyr ha diétásabbat akarsz!
- 3 evőkanál Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
- 1 csomag cukormentes pudingpor
- 300 ml tej
- 150 gramm darált dió
- 100 gramm cukormentes fehércsoki
Hozzávalók
A tésztához (22 cm formához)
A krémhez
|
- A PISKÓTA: a tojásokat válaszd ketté, a tojások sárgáját keverjük ki az olajjal. Lisztes szekciót keverd össze. Forgasd óvatosan a habba a sárgáját, és a lisztet,több részletben. Öntsd formába és süsd 175 fokon 45 percig.
- A KRÉM: A pudingot főzd meg a tejjel, keverd bele a diót. A krémhez keverd össze a Skyrt/mascarponet és a diókrémet. Olvaszd fel a csokit, és keverd a mascarpone krémhez, majd robotgéppel a diós pudingot is dolgozd bele.
- ÖSSZEÁLÍTÁS: A kihűlt tortát vágd 3 részre, és tedd tortakarikába, mert még folyós a krém. A lapokat töltsd meg krémmel, az utolsó lapot fordítva tedd rá, így egyenletes a felület, és azt is krémezheted.
- A diógolyók a megmaradt krém + darált dió + diókrém + diópanír mááárnemmértem kutyulmánya... de isteni az is! 🙂