Itt a madártej süti, ami segíti majd a diétád! És csak két összetevő: TOJÁS és FEHÉRJEPOR! (A recept hivatalos ihletése amúgy egy osztrák klasszikus, a Salzburgi galuska, amit átalakítottam, és így lett ez a recept!)
Oda akarsz figyelni de nem tudod mit vacsorázz? Vagy simán csak valami édesre vágysz? Bármelyik is legyen, ennél a receptnél csak nagyon nehezen találnál jobb tápértékkel rendelkezőt.
Itt a bizonyíték:
- Szénhidráttartalma gyakorlatilag nincsen, hiszen a lisztet ezzel a madártejes Keep Calm kazeinnel váltottuk ki. (Tejsavó nem jó bele!)
- A tojásfehérje és a Keep Calm kazein miatt magas a fehérjetartalma.
- Zsírtartalma is alacsony köszönhetően annak, hogy a tojások sárgájából is csak keveset használtunk.
- Köszönhetően a kazein magas rosttartalmának az isteni krémes állag mellet egy lassú felszívódású, laktató ételt is kapunk.
- Villámgyorsan elkészül!
A kazein amúgy nemcsak a sütikbe jó alternatíva kiváltani a lisztet! Magában is isteni desszert!
Miért éri meg EZZEL a kazeines madártejjel zárni a napod?
- A kazein egy olyan fehérje, ami lassú felszívódású, lassabban emésztődik, mint mondjuk a tejsavó fehérje (amit imádunk jutalomként kortyolgatni egy kemény edzés után) – egy „zselészerű”, „gélszerű” anyagot hoz létre a gyomorban, ami a felszívódást lassítja, NEM EMELI A VÉRCUKROD, azaz hosszabb ideig tart, míg áthalad a bélrendszeren.
- A Keep Calm kazein hozzáadott rostokat is tartalmaz, ami nemcsak az anyagcseréd javítja, de szintén tompítja az éhséget!
- A kazein állagra sűrűbb, pudingszerűbb, így a hagyományos receptből teljesen kiváltható a tojássárgája, ami sok kalória megspórolását jelenti. (1-et érdemes beletenni, mert “jó” zsír, és nincs plusz szénhidrát a vacsiban…illetve finom, krémesebb lesz az állaga!)
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 3 db tojás
- 5 db tojásfehérje
- 20 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 15 gramm eritrit
- ízlés szerint bogyós gyümölcs
Hozzávalók
|
- A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd fel kemény habbá.
- ÓVATOSAN forgasd bele a sárgás részt, majd a kazeint.
- Egy hőálló edény alját vajazd ki, ízlés szerint szórhatsz bele bogyós gyümölcsöket.
- Majd egy hablapáttal rétegez három "dombocskát" csúcsosan az edénybe.
- Előmelegítve süsd 180 fokon kb. 15percig!
- Melegen szórd meg poreritrittel, és melegen érdemes rögtön el is fogyasztani!