-+=
Olvasási idő: 2 perc

Itt a madártej süti, ami segíti majd a diétád! És csak két összetevő: TOJÁS és FEHÉRJEPOR! (A recept hivatalos ihletése amúgy egy osztrák klasszikus, a Salzburgi galuska, amit átalakítottam, és így lett ez a recept!)

Oda akarsz figyelni de nem tudod mit vacsorázz? Vagy simán csak valami édesre vágysz? Bármelyik is legyen, ennél a receptnél csak nagyon nehezen találnál jobb tápértékkel rendelkezőt.

Itt a bizonyíték:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

  • Szénhidráttartalma gyakorlatilag nincsen, hiszen a lisztet ezzel a madártejes Keep Calm kazeinnel váltottuk ki. (Tejsavó nem jó bele!)
  • A tojásfehérje és a Keep Calm kazein miatt magas a fehérjetartalma.
  • Zsírtartalma is alacsony köszönhetően annak, hogy a tojások sárgájából is csak keveset használtunk.
  • Köszönhetően a kazein magas rosttartalmának az isteni krémes állag mellet egy lassú felszívódású, laktató ételt is kapunk.
  • Villámgyorsan elkészül!

A kazein amúgy nemcsak a sütikbe jó alternatíva kiváltani a lisztet! Magában is isteni desszert!

Miért éri meg EZZEL a kazeines madártejjel zárni a napod?

  • A kazein egy olyan fehérje, ami lassú felszívódású, lassabban emésztődik, mint mondjuk a tejsavó fehérje (amit imádunk jutalomként kortyolgatni egy kemény edzés után) – egy „zselészerű”, „gélszerű” anyagot hoz létre a gyomorban, ami a felszívódást lassítja, NEM EMELI A VÉRCUKROD, azaz hosszabb ideig tart, míg áthalad a bélrendszeren.
  • A Keep Calm kazein hozzáaádott rostokat is tartalmaz, ami nemcsak az anyagcseréd javítja, de szintén tompítja az éhséget!
  • A kazein állagra sűrűbb, pudingszerűbb, így a hagyományos receptből teljesen kiváltható a tojássárgája, ami sok kalória megspórolását jelenti. (1-et érdemes beletenni, mert “jó” zsír, és nincs plusz szénhidrát a vacsiban…illetve finom, krémesebb lesz az állaga!)

Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd fel kemény habbá.
  2. ÓVATOSAN forgasd bele a sárgás részt, majd a kazeint.
  3. Egy hőálló edény alját vajazd ki, ízlés szerint szórhatsz bele bogyós gyümölcsöket.
  4. Majd egy hablapáttal rétegez három "dombocskát" csúcsosan az edénybe.
  5. Előmelegítve süsd 180 fokon kb. 15percig!
  6. Melegen szórd meg poreritrittel, és melegen érdemes rögtön el is fogyasztani!

madártej süti

szénhidrátmentes madártej süti

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!