Mivel most mindenki foci lázban ég, úgy gondoltam én is alkotok valami nemzetit, ez lett az eredmény. Magyar színekben készítettem el, de szabad a választás!:)
Szurkolói torta
Hozzávalók a piskótához (zöld):
- 7 ek. zabpehelyliszt
- 3 ek. eritritol (lehet több is, ízlés szerint)
- 3 nagyobb tojás
- 1 kk. sütőpor
- 1 dl víz
- 1 ek. zöld ételszínező
- ~ 3 ek. darált pisztácia
- kókuszzsír (a forma kikenéséhez)
Krém (fehér):
- 4 dl kókusztej (elkészíthető másfajta tejjel, illetve vízzel keverve arányosan)
- 1 cs. kókusz ízű pudingpor (természetesen lehet helyette bármilyen fehér színű pudingpor, pl. tejszín vagy esetleg tejfölös/joghurtos túrókrémet is készíthetsz egy kis zselatinnal.)
- 3 ek. eritritol
- reszelt citromhéj vagy 1 kk citromlé
- 3 ek. Peak Slim Secret Protein – túrós-citromos
(Piros) réteg:
- 1 cs. zselatinpor
- 1 dl víz
- 1 ek. piros ételszínező vagy cukormentes málnaszörp (YUMMY) vagy piros gyümölcs
Illetve egy 15 cm átmérőjű kapcsos tortaforma, lehet nagyobb is, a piskóta elegendő ahhoz is, csak akkor a krém alapanyagait kell duplán venni.
Szurkolói torta recept
Elkészítés:
Piskótatésztát készítünk, a három tojást kettészedjük, a sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a sütőport, a vizet és a zöld ételszínezőt.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóval összekevert sárgájához. Ízlés szerint mehet még bele még 2 ek vaníliás fehérjepor is, akkor lehet kicsit több víz kell hozzá.
A kész tésztát beleöntjük az előre kizsírozott tortaformába, 175 fokon 30 percig sütjük, de mielőtt kiveszed, érdemes tűpróbát végezni, hogy teljesen megsült-e a közepe. Mikor elkészült, megvárjuk, míg kihűl és a tetejét szép egyenesre vágjuk, hogy a közepén is szépen, egyenesen látszódjon majd a „csíkozás” és visszatesszük a formába. Díszítésként a végén is megszórhatjuk az oldalát egy kis darált pisztáciával.
A fehér krémnél, minden hozzávalót összeöntünk, csomómentesre keverjük, és már lehet is főzni. Kihűtjük, és már mehet is a piskótára, irány a hűtő, dermedés után jöhet a következő réteg.
A piros rétegnél több variáció létezik. A zselatinport, a vízzel és az ételszínezővel vagy málnaszörppel kifőzzük, kicsit hűtjük és mehet a sütire. Vagy piros gyümölccsel szépen körberakjuk a tortánk tetejét és arra mehet rá a már kifőzött zselatin. Itt is irány a hűtő 1-2 órára, miután megdermedt, szépen szeletelhető a szurkolói sütink.
Jó étvágyat kívánok hozzá, na és persze jó szurkolást!