Kevés ennyire sokrétűen felhasználható alapanyagot tudhatunk a magunkénak, mint a tojás. Tápanyagértéke sem elhanyagolható, mivel fehérjetartalma kiemelkedő, továbbá tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A főtt tojáson és a tojásrántottán túlmenően is számtalan diétás étel alapja a tojásfehérje.
Egyetlen hibája, hogy a tojássárgája zsírban gazdag, így azt csak módjával javasolt fogyasztani, de ne hajítsuk egyből a kukába, mert tökéletes hajpakolásként szolgálhat egy kis mézzel és ricinus olajjal vegyítve.
Tojásvariációk
Hamis tortilla vagy palacsinta
Palacsintasütőben süsd ki tojásfehérjét. Ha édessel kívánod megtölteni, még sütés előtt keverj bele édesítőt, esetleg fehérjeport, ha zöldségekkel vagy csirkével szeretnéd feltekerni, akkor sózd. A csomósodásra hajlamos fehérjeporokat érdemes előtte egy pici vízben kikeverni.
Diétás tojásvariációk
Tojáshab
A sütőben készült rakott ételek tetejére is kerülhet, de forrásban lévő vízben megfőzve, vaníliás fehérjével tökéletes madártejként szolgál.
Tojásfehérje túró, azaz a Totu
A felvert tojásfehérjét hasonló forrásban lévő ecetes-sós vízben főzzük, közben óvatosan kevergetjük egészen addig amíg túrós állagú nem lesz
Peak Girls – Olvasói bejegyzés – Szabó Nicky, Palatinus Team, fitness modell versenyző
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!