Egy tipikus alföldi sütemény receptje, amit egy kicsit újragondoltunk és a diétás étrendbe is beilleszthetővé varázsoltunk.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 kg zsírszegény túró
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- édesítő ízlés szerint
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 vanília rúd magja
- 100 g vaníliás fehérje
- késhegynyi só
- 2 csapott evőkanál cassava dara (gari)
Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztom. A fehérjét a sóval kemény habbá verem és félreteszem. A sárgákat az édesítővel, a vaníliával és a sütőporral habosra kavarom, hozzá teszem a túrót (ha morzsalékos, törjük át) és elkeverem. A fehérjét joghurt állagúra kavarom vízzel és a túrós masszához keverem. Belekeverem a garit és az áfonyát. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 18O C o -ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm.
Egészségedre!