Íme egy gyors és finom recept, ha valami újdonságot szeretnél kipróbálni, és nem akarsz sokáig pepecselni a konyhában ebben a nyári melegben. Frissítő, üde, könnyű és tápláló. Kell ennél több?
Uborkaleves
Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű uborka meghámozva és felkockázva
- 60 g tahini szósz (szezámmag massza, keleti élelmiszer boltokban beszerezhető)
- 2 evőkanál olíva olaj
- 3 és fél evőkanál friss citromlé
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 50 g friss kapor
- 50 g friss bazsalikom
- 50 g friss petrezselyem
- fél teáskanál zúzott chili pehely
- csipet cayenne bors
- fél kiskanál só
- egy csipet bors
- 4-6 jégkocka
- 50-80 ml víz az állag tekintetében
A csicseriborsós levesbetéthez:
- 1 kis konzerv lecsöpögtetett csicseriborsó
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olíva olaj vagy MCT olaj
Könnyű nyári uborkaleves
Elkészítés:
1. Tegyél minden hozzávalót egy mixerbe (a vízen kívül) és turmixold addig, amíg egy sima egyveleget kapsz. Néha állj meg a mixelésben és kapard le az oldalfalra csapódott hozzávalókat, hogy az is jól összekeveredjen. Ha kell, tehetsz hozzá egy kis vizet. Kóstold meg és ízlés szerint dönts a további fűszerezésről.
2. Melegítsd elő a sütőt 220 C fokra. Egy tálkában keverd össze a levesbetét hozzávalóit, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süsd kb. 15-20 percig, amíg ropogós nem lesz. A sütés felénél forgasd át a csicseriborsókat.
3. Szedd a leves adagokat tálkákba, tegyél bele a csicseriborsóból és díszítsd friss zöldfűszerekkel.
Jó étvágyat!
(Ez a leves akár 4-5 napig is eláll a hűtőben tárolva)