Néha rágcsálni kell(ene). Igen, Én is tudom, hogy ideális esetben az ételt magát élvezzük, nem a folyamatot, de van, hogy elcsábulunk és mégis rágcsálunk. Ha pedig már rágcsálunk, azt szeretnénk bűntudatmentesen megtenni. Ehhez hoztam egy fehérjedús, vegetáriánus receptet. Annyira könnyen megcsinálható, hogy szinte már bűn receptnek nevezni!
Hozzávalók (1 nagy mártogatóshoz):
- 2-3 dl natur zsírszegény joghurt (de ha valaki vegán, paleo diétát követ, szójajoghurttal vagy totuval is ugyanolyan finom)
- 50 g Peak Vegán Protein (semleges ízesítésű)
- fűszerek (só, fehérbors, kurkuma, petrezselyemzölde, szerecsendió, kevés köményt és kevés lestyán)
Elkészítés:
A proteinport keverjük el annyi vízzel, hogy görögjoghurt állagú legyen. Vegyítsük csomómentesre a joghurttal (vagy joghurt helyettesítővel). Fűszerezzük ízlés szerint.
Kínáljuk abonettel, grissinivel, ropival vagy hosszú pálcikákra vágott zöldségekkel, esetleg almával. Szerintem a karalábé, a répa, a paprika és a kígyóuborka a legjobb az ilyen receptekhez.
Ha tartalmasabbá szeretnéd tenni, megcsepegtethetheted kevés lenmag-; szezám- vagy MCT olajjal is! Esetleg keverhetsz hozzá natúr magvajakat!