Vendégváró falatnak, de reggelinek is szuper ötlet. Csupán néhány hozzávalós, egészséges finomság!
Zabot, pedig érdemes olykor variálnod, akkor sosem fogod megunni. Ne is tedd, hiszen kiváló szénhidrátforrás, így tarts mindig otthon egy csomaggal. Legjobb indokunk rá, hogy a zabpehely fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet és csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ez azért elég meggyőző érv, ugye?!
Hozzávalók (gyors reggelihez):
- 1 nagyobb répa – De simán mehet akár édesburgonyából is. –
- 15-20 g zabpehely + 2 evőkanál kb. a beleforgatáshoz
- 30 g kókuszos vagy vaníliás Peak fehérje
- 1 ek. Coconuty
- mellé Walden csokiszirup (nyami)
Elkészítése:
Karikákra vágtam a megpucolt répát, majd megfőztem forrásban lévő vízben.
Ha megpuhult és hűlt egy picit (összesen max 15 perc), akkor összeturmixoltam a zabbal és a fehérjével. Használhatsz 0,5 dl mandulatejet vagy kókusztejet is itt a turmixoláshoz, de vízzel is megfelelő.
Ha a Coconuty masszádat hűvösebb helyen volt, akkor tedd egy kicsit rá a radiátorra, keverd össze a rétegeket, és vegyél egy nagyobb evőkanálnyi adagot belőle, majd ezt is add a masszához. Turmixold össze újra nyugodtan.
Ízlés szerint tehetsz még hozzá édesítőt, illetve szuper ízt ad neki a bioboltokban is kapható mézeskalácsfűszer, vagy egy csipetnyi szerecsendió és narancshéj.
Fontos, hogy jó sűrű masszát kapj, de tudd formázni, így fehérjeporral sűrítheted, ha megbillent a kezed a víznél.
Hagyd egy 5 percig ezt állni, hogy magába szívjon a zab az összetevőket, és szebb golyókat készíthess.
Vizes kézzel formázz kis golyókat, majd forgasd bele zabpehelybe. Ha még szebbé akarod tenni, akkor mandulába, de kókuszreszelékbe is forgathatod.
A golyókat csokis Walden szószba mártogattam, de rá is öntheted, ezt nem tudod elrontani.
Kezdő sütikészítőknek tökéletes alaprecept.
Hajrá!