Néhanapján a keményen diétázók is elcsábulnak, de cseppet se félj, én felkínálom neked a megoldást az édesség iránti vágyad csökkentésére! A szedres sajttortát elkészíteni roppant egyszerű, ráadásul egészséges desszert. Ne ijedj meg, annyira nem bonyolult az elkészítése, mint ahogyan kinéz.
Sajttorta
Hozzávalók a tésztához:
- 1 egész tojás
- 200g szénhidrát-csökkentett liszt
- fél tk. sütőpor
- csipet só
- édesítő
- 160 g natúr joghurt
- 1 ek. kakaópor
Hozzávalók a sajtkrémhez:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- 625 g light sajtkrém (natúr, nem sós, Mascarpone a legjobb)
- 3 tojás
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 200 g édesítő
Díszítés:
- 100 g szeder
- édesítő
Diétás sajttorta recept
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd hűtőben 1 órát pihentesd. A sajtkrémet verd habosra, add hozzá az édesítőt és a vaníliarúd kikapart magjait, majd egyenként a tojásokat.
A tésztát kézzel nyomkodd tortaformába aljába és 10 percig süsd elő. Ha kihűlt, öntsd rá az elkészített sajtkrémet. A szedret forrald össze az édesítővel, majd botmixerrel pürésítsd. A tortára tegyél belőle pöttyöket, amelyeket egy fogpiszkáló segítségével húzogass el. Így lesz szép mintás. 65 percig süsd 165 fokon (légkeveréses sütőben kevesebb időre lesz szükséged, kb. 40-45 percre).
Sok sikert a sütéshez 🙂