Ez a süti egy kísérlet eredménye, de olyan jól sikerült, hogy többször is el fogom készíteni! Kár, hogy nem fér be nagyobb edény a mikróba! 🙂
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 3 tojás
- 1 púpozott ek. kakaópor
- 2 kanál szénhidrát-csökkentett liszt
- 1 kanál csokis fehérje por (mondjuk a rumos csokis ízesítés merészen durva, ezzel próbáld!)
- 1 kk. sütőpor
- 2-3 ek. édesítő
Máz:
- kalóriamentes baracklekvár rumaromával kikeverve
Kakaós máz:
- 2 ek. kakaópor
- 5 dkg kókuszzsír
- 2 ek. édesítő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban keverd ki kézi habverővel. Egy szögletes mikrózható edényt kenj ki olajjal, majd öntsd bele a masszát és 3×1 percet mikrózd. Amíg ez készül, tűzhelyen melegítsd össze a kókuszzsírt a kakaóporral és édesítővel.
Ha kész a süti, még melegen kend meg a rummal kikevert lekvárral, picit várj, hogy beszívja. Ha lekvárimádó vagy, még egyszer megkenheted, majd óvatosan kanalazd rá a csokimázat. Hűtőben 1 óra pihi után szeletelheted is.
Egyszerű, de nagyszerű süti 🙂
> Peak-tipp! Ha nem vagy konyhatündér, mi akkor is elintézzük Neked, hogy legyen finom, csokis fehérje süti a pocakodban! Hogy? Házhoz hozzuk? Majdnem! Legalábbis az instant süti port a kezedbe adhatjuk, amivel aztán tényleg secc-perc alatt megcsinálhatsz bármilyen magas fehérje tartalmú süti csodát!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "6 perces mikrós Sacher, amolyan hétköznapi diétás verzióban!" című cikkhezSzia!
Érdeklődnék, hogy a búzakorpa helyettesíthető-e valamivel? Pl.: kókuszliszt, vagy darált mandula…, vagy valami ilyesmi, amitől paleo lehet a süti.
Válaszod előre is köszönöm!
Szia Zsuzsi,
A búzakorpát nyugodtan helyettesítheted kókuszliszttel vagy bármilyen magliszttel. Arra figyelj, hogy a kókuszliszt több vizet köt meg, így az adagolás tekintetében lehet más arányokra lesz szükséged. Kísérletezz nyugodtan 🙂
Köszönöm ezt a receptet, nagyon finooom! Nem vágyik az ember cukros-lisztes sütikre amikor ilyen finomat lehet csinálni kvázi diétásan is.
Örülünk Reni, hogy sikerült elkészíteni és ízlik. És igazad van! 🙂
Isteni finom es gyorsan kėsz.Eneg plusz kis sűrű vanilliás proteinnal is leöntöttem es meg puhabb es krėmesebb
Köszi Bernadett a tippet!;)
Elkészítettem, igaz őrölt lenmagpelyhet és őrölt zabpelyhet használtam hozzá (2:1). A lenmagnak elég karakteres íze van, de összességében a lekvár és kakaómáz ellensúlyozza, és ízlett nekem is és egy barátnőmnek is. A párom szerint viszont olyan volt, mint a lekváros szivacs 😀
Zseniális recept! Nagyon köszönöm!! ??