Augusztus végére pirosan pompáznak a paradicsomok a kertben. Ebben az időszakban szoktam megsütni több alkalommal is ezt a pitét, amely finom, laktató, és egy kicsi módosításokat eszközölve még a diétába is könnyedén beilleszthető. Készítheted akár tejszínesen, spenóttal vagy csirkehússal. Az elkészítésének csak képzeleted szabhat határt. Lássuk csak, hogyan is készül az alaprecept!
Pite recept
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg zabpehely liszt
- 5 dkg tönkölybúza liszt
- 1 egész tojás
- 12,5 dkg kókuszzsír
- só ízlés szerint
Hozzávalók a töltelékhez:
- 500 g sovány túró
- 1 egész tojás
- 3-4 ek. natúr joghurt
- só
- bazsalikom
- csipet bors
- egy vastag szelet csirkemell sonka (ha lehet füstölt)
- kókuszzsír
- koktélparadicsom
Diétás pite recept
Elkészítés:
A liszteket keverd el, majd add hozzá kókuszzsírt és morzsold össze. Üsd hozzá a tojást, a sót és jól dolgozd össze, majd 20 percre tedd a hűtőbe. A túrót törd át, keverd el a joghurttal, a tojással, a fűszerekkel. A sonkát vágd kockákra, majd nagyon kevés kókuszzsíron pirítsd meg. A kókuszzsírral együtt keverd össze a sonkát a túróval. Ha pihent a tészta, vedd ki a hűtőből, nyújtsd ki, majd helyezd egy vékonyan kikent piteformába. Miután elsimítottad, picit szurkáld meg villával. Jöhet rá a töltelék, majd a tetejére a félbevágott koktélparadicsom. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 10 percig, majd vedd le a hőfokot 160 fokra, süsd készre. Tűpróbával tudsz a legjobban meggyőződni róla.
Fogyaszd frissen, melegen. Jó étvágyat hozzá!