-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Nem tudom hallottál-e már a cukorsokkról, de most egy saját példát szeretnék neked elmesélni, ami bizonyítja, hogy mennyire káros a cukor és, hogy mennyire kell vele vigyázni.

Cukorsokk

Nos, a történet…

A versenydiéta után anyukámmal tartottam egy csajos napot, amibe beletartozott cukrászda, nagymama és barátnő látogatás. Természetesen mindenhol sütit ettünk, vagy azzal kínáltak, én pedig úgy gondoltam, hogy nem leszek semmi rossznak az elrontója, mindent megettem, amit elém raktak. Ennek az lett a következménye, délutánra 39 fokos lázam lett. Két lázcsillapító se tudta levinni a lázamat, csak egy zacskó fahéj után lettem jobban – mivel ez a fűszer csökkenti a vércukorszintet.

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Cukorsokk hatása

Azóta utána olvastam és már tudom, hogy a cukorsokk 20-30 mmol/l – nél magasabb vércukorszint esetén jön létre!

Ráadásul, ha előtte hónapokig nem ettél cukros ételeket különösen veszélyes, mivel a szervezet elszokik tőle, és egyből védekezni kezd ellene. Ami pedig szintén érdekesség, hogy amikor áttértem a paleo diétára, a xilitre illetve az eritritre, nem volt az a mennyiség, amit ne tudott volna tolerálni a szervezetem, sőt mindenre pozitívan reagált.

Tanulság

Nagyon figyelj oda, hogy mit eszel, számomra itt vált világossá, hogy a cukor egy méreg, ennél nagyobb bizonyítékra nincs is szükségem, mint amit a saját magamon tapasztaltam. Tanulj az én hibámból és lehetőség szerint messziről kerüld el.

Sikerült már teljesen kizárnod a cukrot a táplálkozásodból?

cukorsokk_dietas_etkezes

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.