A frissen főtt, cukormentes szilvalekvárt ki kellett próbálnom. Mi lett az eredmény? Egy régi nagy kedvenc, a piskótatekercs, na és persze diétás verzióban. Ezt neked is ki kell próbálnod!
Piskótatekercs
Amire szükséged lesz a tésztához:
- 4 db tojás szétválasztva
- 1 ek. lenmagliszt vagy őrölt lenmag
- 1 ek. fehérjepor (vaníliás)
- 2 ek. szénhidrát csökkentett liszt vagy zabpehelyliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tk. folyékony édesítőszer vagy 2 ek. eritrit
Lekváros piskótatekercs
Tölteléknek ízlés szerint kalóriamentes lekvárt vagy fehérjepudingot is választhatsz.
A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd ki habosra az édesítővel, amíg az fel nem olvad benne, illetve el nem kezd fehéredni. Miután megvan, oszlasd el benne a szódabikarbónát. Ezután verd fel kemény habbá a tojásfehérjét. Apránként adagold a lisztet a tojássárgájához, és óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habját is.
Oszlasd el a tésztát egy téglalap alakú sütőben (amit előtte kenj ki kókuszzsírral vagy olajspray-vel) és 180 °C-on süsd kb. 15-20 percig. Amikor kisült a piskóta, vedd is ki a tepsiből. Óvatosan tedd egy konyharuhára, aminek a segítségével göngyölt fel a tésztát. Hagyd így kihűlni, majd kend meg a választott töltelékeddel.
Egyszerű, könnyű, gyors és nagyon finom!
Neked is sokat készített a nagyid piskótatekercset? A jó kis vajas-kakaós krémmel, igaz?!:)