Leginkább azoknak, akik odafigyelnek a fehérjebevitelükre (remélem Te is)! Nagyon gyorsan elkészíthető, csupa-csupa egészséges összetevővel! 🙂 Dr. Josh Axe inspirált ennek a reggelinek az elkészítésében, az egyik palacsinta receptjét gondoltam át.
A chia mag az aztékok szerint a „futók étke”, mert:
- a leggazdagabb természetes forrása az Omega-3 zsírsavnak
- növényi termék, így koleszterinmentes
- gazdag oldhatatlan (több mint 30%) és oldódó (5-6%) rostokban egyaránt
- telített zsírsav tartalma nagyon alacsony
- fehérjében gazdag
- antioxidánsokban gazdag
- magas ásványi anyag tartalma van: kalcium, magnézium, vas, cink, A-, és B-vitaminok, réz, kálium.
Palacsinta
Hozzávalók 3-4 közepes palacsintához:
- 4 csapott evőkanál, azaz 40 g zabpehely liszt
- 2 csapott evőkanál, azaz 20 g kókuszliszt
- 3 csapott evőkanál vagy 1,5 mérőpohár (benne van a fehérje tasakban) gyors felszívódású, vanília vagy kókusz ízű fehérjepor
- fél teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1 csapott evőkanál, 10 g chia mag
- 1 csapott evőkanál, 10 g zabpehely
- 1 csipet Himalaya só
- 1 egész tojás
- 10-13 evőkanál kókusztej
Protein palacsinta
Elkészítés:
A száraz összetevőket tedd egy tálba, keverd össze, majd add hozzá a tojást és a kókusztejet.
Először 1 dl kókusztejet adj hozzá, hagyd 5 percig állni, míg a chia mag és a zabpehely magába szívja a nedvességet. Utána elképzelhető, hogy 20-30 ml tejet még adnod kell hozzá. Ezt a tojás mérete befolyásolja. A palacsintatésztánál sűrűbb állagúnak kell lennie, nem folyósnak.
Ezután egy tapadásmentes serpenyőbe tegyél 2 evőkanállal a masszából, lapogasd el kerek formára a kanállal, és hagyd sülni szép barnára. Less alá, ha szép halvány barnára megsült, egyszerűen fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is. Én úgy sütöttem, hogy felforrósítottam a serpenyőt, majd levettem a tűzről, és akkor kentem bele a masszát. Miután beletettem, azután tettem vissza a tűzre. Nem kell semmilyen zsiradékot használni a sütéshez!
Fogyaszd kalóriamentes lekvárral vagy mogyoróvajjal🙂
VAGY! Miért lehet életmentő a Peak palacsintapor Neked? Lényegesen leegyszerűsítheted a folyamatot, és tuti biztosra sikerül a fehérjés palacsintád! Hogy?
Ha nem akarsz tökölni a fehérjeporokkal és a zab méricskélésével – és ha épp nincs otthon tojás vagy tej… akkor szuper, ha a szekrénybe vár egy készre összeállított 56% fehérjetartalmú cukor-, laktóz, gluténmentes palacsinta por! Ehhez CSAK VÍZ kell, elég összerázni egy shakerben, és máris sütheted!
Tipp:
Ha 1 púpos teáskanál zsírszegény Holland kakaót kikeversz 1 csapott teáskanál Dia-Wellness 1:4 cukorhelyettesítővel és kb. 1 evőkanál kókusztejjel, akkor fincsi, édes kakaós öntetet kapsz, amit ha rákanalazol a palacsintára, egyszerűen Isteni 🙂 Én mondjuk szeretem a jó kakaós és édes dolgokat. Zabpehely helyett natúr kókusz chips-et is tehetsz bele.
Jó étvágyat és egészséget kívánok hozzá!