-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Bár még sajnos messze az eper szezon, az ember így a tavasz közeledtével egyre inkább vágyik könnyű, friss és nem utolsó sorban finom ételekre. Ez az egyszerű, diétás leves hidegen és melegen is fogyasztható, és én személy szerint kevés jobb dolgot tudok elképzelni a fagyasztott eperből, mint ezt a levest. Készítsd el a következő módon:

Eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 300 gramm eper
  • 1 adag – 30 g fehérjepor (legjobb a vaníliás, vagy epres)
  • 2 deciliter víz/alacsony zsírtartalmú tej
  • 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt
  • édesítőszer ízlés szerint

Eperkrémleves fehérjeporból

Elkészítés: A hideg változathoz csak annyit kell tenned, hogy turmixgépben (ha az nincs, egy botmixer segítségével) pürésíted az epret, hozzáadod a vízzel vagy tejjel elkevert fehérjét, a joghurtot és az édesítőszert, majd hagyod a gépet dolgozni, amíg krémes állagú nem lesz. Ha nem fagyasztott gyümölcsöt használtál, tedd rövid időre a hűtőbe! Ha egy kis extra élményre vágysz, szórd meg a tetejét pirított mandulaforgáccsal!

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A meleg levesnél kicsit változik a helyzet. Az előzőleg pépesített epret egy lábasban kezdd el melegíteni, 2-3 perc után add hozzá a fehérjével elkevert folyadékot majd vedd le a tűzről. Hagyd egy kicsit hűlni, aztán keverd bele az édesítőt és a joghurtot. Ha igazán krémes állagú levest szeretnél, botmixerrel dolgozd át kicsit!

A receptet ízlés szerint alakíthatod, tehetsz hozzá vaníliát, cseppnyi rum aromát vagy, ha savanykásabban szereted, nagyon kevés citromlevet. Eper helyett használhatsz vegyes bogyós gyümölcsöt,, illetve amit szeretsz.

Egészségedre!:)

eperkremleves-feherjepor-recept

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.