-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nem csak párolva fogyaszthatod a brokkolit, ha diétás az étrended! A brokkolis lepény kiváló köret, gyorsan elkészíthető, és amellett, hogy diétás, még különlegesen finom is!

A brokkoli a diétás étrended kedvelt zöldsége lehet, finom íze mellett az élettani hatása is nagyon kedvező!

Brokkoli

A brokkoliban C-, E- és B vitaminok, vas, folsav, kálcium, foszfor,kálium, és rost található nagy mennyiségben. Kiemelendően magas benne a tokoferol ( E vitamin), niacin, pantoténsav, B1- és B2-vitamin, gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban, és nagy mennyiségben tartalmaz klorfilt.

A brokkoliban található úgynevezett izoticianátoknak nevezett fitovegyületek gátolják a pajzsmirigy túlzott hormontermelését. Ennek a tulajdonságának köszönhetően segíthet a Basedow-kór (autoimmun pajzsmirigy-túlműködési zavar) gyógyításában. Magas antioxidáns hatású glutation tartalmánál fogva az izületi gyulladásra kiváló, csökkenti a vérnyomást, jótékonyan hat a vérre, növeli az energiát. Segít a vérszegénység és a fáradékonyság leküzdésében, jót tesz a szívnek és a vérkeringésnek. Antioxidáns és rákmegelőző hatású. Könnyű emészthetősége miatt érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják.

Brokkolis lepény

Hozzávalók:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • 50 gramm zabliszt
  • 1/4 fej brokkoli
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 2 dl víz
  • kókuszolaj

Elkészítése:

A brokkolit szedd kis rózsákra, és párold meg félpuhára. A zabpehelylisztet keverd össze a tojással, sóval, borssal, és annyi vizet tegyél bele, hogy pépes masszát kapj. A kókuszolajat hevítsd fel, öntsd bele a masszát, szórd bele a párolt brokkoli rózsákat, és mindkét oldalát süsd meg.brokkolis-lepeny-kellekek

Extra kellékek:

Daráló – Ha nincs otthon zabliszted, akkor kávédarálón az apró szemű zabpelyhet le tudod darálni. Pár másodperc elég, és már kész is a zabpehelyliszt, így nem kell külön vennem.

Turmixgép – Az eredeti recept szerint a brokkolit le kell turmixolni nyersen, és azt kell a lepény masszájába belekeverni. Nekem ez a változat nem jött be, bár szép fűzöld lett, amit még a sütés végén is megőrzött. A sütéssel a  brokkoli megőrizte eredeti, kissé nyers ízét, a párolt változat sokkal zamatosabb.

Grillezett húshoz kiváló köret, de könnyű vacsorának, önmagában fogyasztva is finom.

Jó étvágyat!

brokkolis-lepeny-hozzavalok

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.