Vannak örök párok… Tom és Jerry. Szilveszter és Csőrike. Mulder és Scully…Bud Spencer és Terence Hill…igen, róluk tovább gördülve a pisztácia… és a ricotta!
Nos, igen! Pisztácia és a ricotta találkozása…szebbet, különlegesebbet, ízelelőbimbó-zsibbasztóbbat el sem tudnék képzelni! Hagyjuk hát színre lépni, és maximálisan érvényesülni ezt a csodást párost… ezúttal egy sütés nélkül kivitelezhető, mennyei sajttorta belsejében!
Hohohóóó! Nem egy, nem kettő, hanem triplán pisztáciás torta!!!
Merthogy a pisztácia mindenhova beférkőzik, hogy szerényen, kicsit se hivalkodóan – mégis éreztesse jelenlétét! Nem nyom el semmit, inkább kiemel, és együttműködik minden ízzel!
Szóval pisztácia hova? MINDENHOVA!
A diétás keksz alapba!
A ricottás krémbe!
…és a tetejére is tettünk pisztáciát!
> Peak-praktikák! Sütni nem akarunk, de sütit enni igen, ráadásul diétásat! Akkor-ezt-most-hogy?!
A sajttortát simán át lehet konvertálni diétásabb opcióvá, csak az alábbi 3 Peak-praktikákat vesd be!
- ricotta helyett sovány krémtúróval vagy light mascarpone krémmel is próbálkozni! – érdemes egy zselatin fix-el ebben az esetben hozzájárulni a szilárdsághoz!
- a krémbe egy evőkanál protein porral nemcsak pikánsabb ízt kapsz, de a zsírszegény fehérjetartalmat is növeled!
- a torta alját diétás keksszel készíted!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 0 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm pucolt pisztácia
- 250 gramm ricotta
- 100 gramm Diablo cukormentes keksz vagy más cukormentes keksz
- 2 evőkanál Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
- 2 evőkanál light vaj
- 50 gramm cukormentes étcsokoládé
- 100 ml főzőtejszín
Hozzávalók
|
- A pisztáciát pucoljuk meg - és ha sósat vettünk, akkor mossuk át szűrőn, majd megszárítjuk és aprítón átfuttatjuk. Osszuk szét három részre!
- A kekszet morzsalékosra törjük és elkeverjük 1 evőkanál Peak vajjal, a light vajjal és a pisztácia 1/3-ad részével. Utána egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. Nem kell alá papírt tenni!
- Utána hűtőbe tesszük, és nekikezdünk a krémnek!
- A krémhez olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét.
- A tejszínt verjük habbá, majd keverjük a ricottához - a pisztácia második harmad részével és az újabb kanál Peak pisztáciavajjal. Ha nem eléggé édes, folyékony édesítővel igazítsunk rajta ízlés szerint!
- A krémet kenjük a kekszes alapra és végül szórjuk meg a maradék pisztáciával.
- Tegyük hűtőbe pár órára.
Még egy egyszerű pisztácia recept ITT!
sütés nélküli sajttorta
sütés nélküli sajttorta pisztáciavajjal