-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egészséges étkezés és az ehhez vezető út a gyerekekhez… Ez nem is olyan egyszerű, igaz? Pláne amikor a külső környezet tolja feléjük a sok cukros-zsíros kalóriamámort… Hogy rúghatnánk labdába egy fitt, gyümölcsös és egészséges sütivel? Háááát, egy kis csellel. Csiga-csellel! 🙂

Saját példámból tudom, hogy a gyerek alig akart régebben kipróbálni új ételeket. És akkor még nem is sütöttem egészségesebb formában. Azonban VAN egy módszer, ha a gyerek megmakacsolja magát. Tedd az ételt – jelen esetben a desszertet – számára kedves és megmosolyogtató formába. A mostani recept pont ilyen. Egy piskótatekercses torta, málnás tejszínes krémmel és a tetejére marcipánból készítettem a csigák csücsülnek.

Gyerek és alakbarát! 🙂

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Tápanyagadatok
Csigacsoda
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 209 Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7g 11%
Szénhidrát 26,7g 9%
Fehérje 9,7g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
A tetejére a csigákhoz (elhagyható):
  • 100 gramm marcipán massza
  • 1 evőkanál porcukor
  • 6 db mandula
  • 20 gramm pisztácia aprítva
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
A tetejére a csigákhoz (elhagyható):
  • 100 gramm marcipán massza
  • 1 evőkanál porcukor
  • 6 db mandula
  • 20 gramm pisztácia aprítva
Elkészítés
  1. A tojásokat az édesítővel és a reszelt citrom héjával keverjük ki robotgéppel.
  2. Szitáljuk bele a lisztet és keverjük ki alaposan.
  3. Egy normál méretű tepsibe tegyünk zsírpapírt és öntsük rá a masszát és egyengessük el egy lapáttal.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
  5. Miután kivettük, fordítsuk rá egy másik sütőpapírra és húzzuk le rögtön az aljáról a papírt, majd még melegen kenjük meg a lekvárral és a papír segítségével tekerjük fel.
  6. Ha kihűlt, 1 cm széles szeletekre vágjuk fel.
  7. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt és rakjuk körbe az oldalát és az alját a piskótatekercs szeletekkel, de tegyünk félre 3 db-ot ha csigákkal díszítjük majd a végén a tortát, mert ez lesz a házuk.
  8. 200 g málnát főzzük fel pépesre az édesítővel, majd a habbá vert tejszínt is keverjük hozzá.
  9. A natúr joghurtot turmixoljuk a maradék 50 g málnával és ezt is keverjük a krémhez. Végül szórjuk bele a 3 csomag zselatin expressz port és alaposan keverjük ki és ezt a masszát öntsük a torta formába a piskóta szeletekre. Legalább 4 órára tegyük hűtőbe, hogy szeletelhető legyen.
  10. A csigákhoz a marcipánt gyúrjuk át a porcukorral és osszuk 3 részre. Formázzuk meg a csigák testét és tegyük a hátára a házát. Lásd képeken. Mandulából vágjuk hasábokat, ez lesz a szarvuk. Ha van csokis dekor-tollunk otthon, rajzolhatunk neki szemet és szájat.
  11. A csigákat helyezzük a megdermedt torta tetejére. Mellé szórhatunk aprított pisztáciát is.

Több kreatív recept ITT!

piskótatorta

málnás piskótatorta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.