Egészséges étkezés és az ehhez vezető út a gyerekekhez… Ez nem is olyan egyszerű, igaz? Pláne amikor a külső környezet tolja feléjük a sok cukros-zsíros kalóriamámort… Hogy rúghatnánk labdába egy fitt, gyümölcsös és egészséges sütivel? Háááát, egy kis csellel. Csiga-csellel! 🙂
Saját példámból tudom, hogy a gyerek alig akart régebben kipróbálni új ételeket. És akkor még nem is sütöttem egészségesebb formában. Azonban VAN egy módszer, ha a gyerek megmakacsolja magát. Tedd az ételt – jelen esetben a desszertet – számára kedves és megmosolyogtató formába. A mostani recept pont ilyen. Egy piskótatekercses torta, málnás tejszínes krémmel és a tetejére marcipánból készítettem a csigák csücsülnek.
Gyerek és alakbarát! 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 6 db tojás
- 50 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- 1 db citrom reszelt héja
- 300 gramm zabpehelyliszt
- 200 gramm light málnalekvár
- 250 gramm málna
- 20 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- 3 csomag zselatin express
- 250 gramm natúr joghurt
- 600 ml tejszín
- 100 gramm marcipán massza
- 1 evőkanál porcukor
- 6 db mandula
- 20 gramm pisztácia aprítva
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
A tetejére a csigákhoz (elhagyható):
|
- A tojásokat az édesítővel és a reszelt citrom héjával keverjük ki robotgéppel.
- Szitáljuk bele a lisztet és keverjük ki alaposan.
- Egy normál méretű tepsibe tegyünk zsírpapírt és öntsük rá a masszát és egyengessük el egy lapáttal.
- 170 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
- Miután kivettük, fordítsuk rá egy másik sütőpapírra és húzzuk le rögtön az aljáról a papírt, majd még melegen kenjük meg a lekvárral és a papír segítségével tekerjük fel.
- Ha kihűlt, 1 cm széles szeletekre vágjuk fel.
- Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt és rakjuk körbe az oldalát és az alját a piskótatekercs szeletekkel, de tegyünk félre 3 db-ot ha csigákkal díszítjük majd a végén a tortát, mert ez lesz a házuk.
- 200 g málnát főzzük fel pépesre az édesítővel, majd a habbá vert tejszínt is keverjük hozzá.
- A natúr joghurtot turmixoljuk a maradék 50 g málnával és ezt is keverjük a krémhez. Végül szórjuk bele a 3 csomag zselatin expressz port és alaposan keverjük ki és ezt a masszát öntsük a torta formába a piskóta szeletekre. Legalább 4 órára tegyük hűtőbe, hogy szeletelhető legyen.
- A csigákhoz a marcipánt gyúrjuk át a porcukorral és osszuk 3 részre. Formázzuk meg a csigák testét és tegyük a hátára a házát. Lásd képeken. Mandulából vágjuk hasábokat, ez lesz a szarvuk. Ha van csokis dekor-tollunk otthon, rajzolhatunk neki szemet és szájat.
- A csigákat helyezzük a megdermedt torta tetejére. Mellé szórhatunk aprított pisztáciát is.