-+=
Olvasási idő: 2 perc

A tiramisu alapja a babapiskóta és a zsíros krém… ami no hát igen közel sem (de még távol sem…) diétás. Nos, mi elhoztuk Nektek egészen megreformálva: mert nemcsak a zsírszegényebb opciót, de bizony gluténmenteset is mutatunk! Így sok-sok diétás álom vált most valóra, ugye? 🙂

Mindezen túl hab a tortán, vagyis a krémben… az extra adag protein por, amivel még krémesebb, még fittebb… és nem utolsó soron MÉÉÉG finomabb lesz a végeredmény!

Tápanyagadatok
Gluténmentes tiramisu torta extra proteinnel
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 167 Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4,3g 6%
Szénhidrát 20,4g 7%
Fehérje 10,4g 20%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
Locsoláshoz
  • 100 ml kávé
  • 10 gramm eritrit
  • 20 ml rumaroma
A krém
A tetejére
  • ízlés szerint cukrozatlan kakaópor
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
Locsoláshoz
  • 100 ml kávé
  • 10 gramm eritrit
  • 20 ml rumaroma
A krém
A tetejére
  • ízlés szerint cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját az eritrittel és a vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a vanília aromát.
  2. A víz mennyisége függ a liszttől, óvatosan adagoljátok hozzá, a lényeg, hogy ne legyen túl tömény a tészta, egy laza masszát kell, hogy kapjatok.
  3. A fehérjét habbá verjük, majd egy szilikon keverőlapáttal óvatosan összedolgozzuk a masszával és mehet is előmelegített sütőbe, 180 °C-ra. 20 perc után nézzünk rá és ha a tűpróba sikeres, kész is a piskótánk.
  4. A krémhez a mascarponét hagyjuk állni egy kis ideig, hogy fellazuljon szobahőmérsékleten, így könnyebb lesz vele dolgozni. Először kimérjük a tejet, hozzáadjuk a madártej ízű Peak Caseint és a habport. Kézi mixerrel habbá verjük, majd jöhet a mascarpone. Addig keverjük, amíg egyenletes állagot nem kapunk.
  5. Lefőzzük a kávét, belekeverjük az eritritet és a rum aromát. A kihűlt piskótánkat kettévágjuk, majd meglocsoljuk ezzel a keverékkel. Megtöltjük a piskótát a krémmel, ügyeljünk rá, hogy maradjon krém ahhoz, hogy kívülről is bevonjuk.
  6. Végül holland kakaóport szitálunk a tetejére. Érdemes pár órára a hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek. Utána már lehet is csemegézni ezt a hűs finomságot!

Több tiramisu recept ITT!

tiramisu torta

gluténmentes tiramisu torta

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.