A tiramisu alapja a babapiskóta és a zsíros krém… ami no hát igen közel sem (de még távol sem…) diétás. Nos, mi elhoztuk Nektek egészen megreformálva: mert nemcsak a zsírszegényebb opciót, de bizony gluténmenteset is mutatunk! Így sok-sok diétás álom vált most valóra, ugye? 🙂
Mindezen túl hab a tortán, vagyis a krémben… az extra adag protein por, amivel még krémesebb, még fittebb… és nem utolsó soron MÉÉÉG finomabb lesz a végeredmény!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 4 db tojás
- 200 gramm kölesliszt
- 200 gramm eritrit
- 1 csomag sütőpor
- 10 csepp Peak Tasty Drops vanília ízű édesítő 30 ml
- 100-150 ml víz
- 100 ml kávé
- 10 gramm eritrit
- 20 ml rumaroma
- 500 gramm light mascarpone (egy része kiváltható natúr joghurttal, hogy még diétásabb legyen!)
- 1 db habfixáló
- 30 gramm Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 200 ml tej
- ízlés szerint cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók
A piskóta
Locsoláshoz
A krém
A tetejére
|
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját az eritrittel és a vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a vanília aromát.
- A víz mennyisége függ a liszttől, óvatosan adagoljátok hozzá, a lényeg, hogy ne legyen túl tömény a tészta, egy laza masszát kell, hogy kapjatok.
- A fehérjét habbá verjük, majd egy szilikon keverőlapáttal óvatosan összedolgozzuk a masszával és mehet is előmelegített sütőbe, 180 °C-ra. 20 perc után nézzünk rá és ha a tűpróba sikeres, kész is a piskótánk.
- A krémhez a mascarponét hagyjuk állni egy kis ideig, hogy fellazuljon szobahőmérsékleten, így könnyebb lesz vele dolgozni. Először kimérjük a tejet, hozzáadjuk a madártej ízű Peak Caseint és a habport. Kézi mixerrel habbá verjük, majd jöhet a mascarpone. Addig keverjük, amíg egyenletes állagot nem kapunk.
- Lefőzzük a kávét, belekeverjük az eritritet és a rum aromát. A kihűlt piskótánkat kettévágjuk, majd meglocsoljuk ezzel a keverékkel. Megtöltjük a piskótát a krémmel, ügyeljünk rá, hogy maradjon krém ahhoz, hogy kívülről is bevonjuk.
- Végül holland kakaóport szitálunk a tetejére. Érdemes pár órára a hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek. Utána már lehet is csemegézni ezt a hűs finomságot!