Az almás pite nagy kedvenc, így egészséges módon, zabpehellyel és cukormentesen mutatjuk meg, hogyan lesz isteni finom!
Az almás pite nagy kedvenc, így egészséges módon, zabpehellyel és cukormentesen mutatjuk meg, hogyan lesz isteni finom!
-+=
Olvasási idő: 2perc
A nagyim almás lepényének illatát és ízét mind a mai napig fel tudom idézni, pedig igencsak nem most volt már… Azóta nem ettem ilyen sütit, viszont ezt meggyártva picit visszacsalogatta a régi emlékekkel együtt a régi íz világot is…
Almás pite zabpehellyel – miért csináljuk másképp?
Mert úgy gondolom, ha nem is lehet mindent szuper diétásan elkészíteni – törekedj arra, hogy magas minőségű tápanyagokból készüljön a sütike – hiszen nemcsak az íze lesz sokkal “kézművesebb”, de az egészségünknek sem árt. Igazi lélekkényeztető!
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Az almás pite recept egészségesen:
cukormentes
fehérbúzaliszt helyett zablisztből készült (azaz nem emeli meg a vércukrot, rostban gazdag).
fehérjeporral növelheted a tápértékét – például a Peak Slim&beauty fehérjepor közül fahéjas csiga vagy kürtöskalács ízű, esetleg a diós somlói íz is passzol bele. A lisztes szekció 30%-át helyettesítsd ezzel maximum.
vajjal készült, ami a közhiedelemmel ellentétben nem egészségtelen mint a hidrogénezett, ipari hulladékként is emlegetett margarin
az almát búzadara helyett darált dióval kevertem össze – ezek azért kellenek, hogy felszívja a levét.
A Peak Flav Powderekkel szinte kalória nélkül tudsz neki adni egy finom diós-almás-vaníliás ízt. Használd ezt vaníliás cukor és plusz dió helyett (kis dió kell, de ezzel az ízesítőporral egy részét kiválthatod, a vaníliás cukrot pedig pláne! Mint egy cukor nélküli almáspite fűszerkeverék :))
Az alábbi VIDEÓN adunk Neked még jó pár tippet, hogyan tudod ezeket az ízesítő porokat szuperül felhasználni!
Mivel sikerült vegyszer-mentes nyári almát beszerezzek, így pucolatlanul lereszeltem mindet és kinyomkodtam a levét. Így kaptam picivel több, mint 1 kg reszelt almát, amit a Peak Falv powderrel be is ízesítettem és hozzákevertem a darált diót.
A zabpehelylisztet elmorzsoltam a vajjal, poreritrittel. Utána a tojással és a skiyrrel összedolgoztam a tésztát.
A tésztát oszd két részre. Nyújtsd ki az egyiket, tedd rá az almát, majd a másik részét fektesd rá. A tetejét kend le egy tojással, és szúrkáld át. Mintázhatod villával is.
Mehet is a 180 fokos sütőbe olyan 35-40 percre.
Hagyd, hogy kihűljön, úgy szépen szelhető lesz!
Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.