Nos az elmúlt időkben sok szankciót kellett bevetnem, hogy a testsúlyomat kordába tartsam… az egyik pedig a zsírok minimalizálása volt. Bár az egészséges zsírok kellenek, a túl sok zsír nagy kalóriatöbbletet okoz – pláne mert ez az egyik legnagyobb kalóriatartalmú makrotápanyagunk!
A csirkemell sütése viszont olaj nélkül elég rossz élmény volt: többnyire száraz és kemény, rossz ízű ebédet eredményezett. Ellenben van egy megoldás, amivel szuper omlós lesz a hús – zsírmentesen!
Ez pedig a sütőzacskó!
A sütőzacskó az elmúlt évek legszuperebb újítása a konyhában. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a használatát, és nem csak a diétázóknak, az olaj elkerülése végett! Hanem azért is mert praktikus! Figyeld csak!
Sütés zsír nélkül!
A sütőzacskó első és legnagyobb előnye, hogy segítségével akár extra zsiradék nélkül, diétásan tudod elkészíteni az ételeket. A sütőzacskóban a húsok és a zöldségek a zacskóban a saját levükben párolódnak, az ízek tehát nagyon ízletes mód keverednek egymással.
Ezzel a megoldással a pipihusi és a zöldségek nem fognak kiszáradni – ellenben omlósak lesznek!
Sütés piszkos lábashegyek nélkül!
Az élet gyakran nagy rohanás, így a mosogatás az, amit szeretünk elhalasztani! Érdemes a zacskóba összekeverni a húst, a fűszerekkel, jól összerázni – így nem kell sok edényt befognod!
A kevergetés után figyelj oda arra, hogy a zacsis ételek NE fedjék egymást, hogy minden egyforma intenzitással tudjon megsülni. Ha mégis egymásra kerülnek – mert több dolgot sütsz – akkor figyelj, hogy mindig alulra kerüljenek a zöldségek, felülre pedig a húsok! Nagyon finom a „hagymaágyon” sült csirke!
Ugye olaj nem kell hozzá, ha viszont van EZ coat kalóriamentes olajsprayd, azzal átfújhatod a husit!
A csirkemellel szerencsénk van, gyorsan sül – így a zöldségekkel együtt be is teheted! Ha hamar szétfővő zöldség kerülne mellé, akkor trükköz! Vágd a zöldséged nagyobbra, vagy a húst vékonyra klopfold ki!
A sütőzacskónál fontos, hogy ne pakold tele! Mindig hagynod kell benne egy kis helyet a távozó gőzöknek. Sülés közben a zacskó megduzzad, így érdemes néhány lyukat ejtened a tetején hússzúró tűvel.
A sütőzacskót teheted a sütő rácsára is, de inkább egy jénaira – hiszen ha pici levet enged, kilukad, ne a sütőd suvickold!
A zacskó lezárásához a hagyományos csomó is megfelelő, vagy az egyszerű cérnát is használhatsz.
Sütési útmutató csirkéhez!
Nekem a következő vált be: 500 grammos csirkemellet kiklopfolok, teszek mellé felkarikázott hagymát, répakarikákat és 40 percig sütöm 180 fokon!
Hihetetlen omlós és puha lesz a végeredmény! Ne feledjétek – NEM az egészséges zsírok ellen szól a cikk, hanem a felesleges zsírbevitel ellen!