-+=
Olvasási idő: 2 perc

2015-ben még csak két ételt tudtam megcsinálni. A sztrapacskát és a rántottát. 🙂

2016 január 2-től elhatároztam, hogy megtanulok heti 2 ételt elkészíteni.

2017-től mindezt egészséges formában…. 🙂

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

2018-ban már saját fejből kitalált recepteket is csináltam.

A Halloween projekt második tagja is ilyen. (Az első denevéres muffinokat lenn belinkeltük Nektek!!! –  szerk.) Az alapoktól, a színekig, a töltelékig, saját fejlesztés. Nem vitatom, kell hozzá szenvedély, hogy este 10 kor nekiállj és éjfélre megírt recepttel menj aludni. De megéri. Kikapcsol…. alkothatok. 🙂

Tápanyagadatok
Halloween pite
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 348 Ebből zsírsavak (kcal) 198
% DV (napi érték)*
Összes zsír 22,6g 34%
Szénhidrát 27g 9%
Fehérje 9,7g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
  • 150 gramm zabpehelyliszt+ a nyújtáshoz
  • 30 gramm búzasikér
  • 120 gramm hideg light margarin
  • 100 gramm por alakú édesítő
  • 1 db tojás sárgája (L- méret)
Az első krém réteg:
  • 100 gramm zsírszegény túró
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 200 gramm áfonya (fagyasztott is jó, lecsepegtetve)
A második krém réteg:
Opcionális: dekorcukrok a Halloween jegyében
  • Denevérek, boszorkányok, pókok, stb.
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
  • 150 gramm zabpehelyliszt+ a nyújtáshoz
  • 30 gramm búzasikér
  • 120 gramm hideg light margarin
  • 100 gramm por alakú édesítő
  • 1 db tojás sárgája (L- méret)
Az első krém réteg:
  • 100 gramm zsírszegény túró
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 200 gramm áfonya (fagyasztott is jó, lecsepegtetve)
A második krém réteg:
Opcionális: dekorcukrok a Halloween jegyében
  • Denevérek, boszorkányok, pókok, stb.
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összekeverjük, átgyúrjuk és kissé kilapítva folpockba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. Ezután alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk és közben a tészta felületét is lisztezzük. Kb. 28 cm átmérőjű kört nyújtunk és ezt helyezzük pite formába. (Szilikon a legjobb.)
  3. Villával megszurkáljuk és egy sütőpapírt a tésztára egyengetünk.
  4. Feltöltjük (más néven lesúlyozzuk) száraz rizzsel. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük, majd a rizst a papírral együtt levéve, további 10 percet sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
  5. Az alsó krém réteghez a túrót keverjük a joghurttal és a megsült tészta aljára egyengetjük egy lapát vagy kanál segítségével.
  6. Rászórjuk a lecsepegtetett áfonyát és a tenyerünkkel a túróba nyomkodjuk
  7. A színes rétegekhez a tejszínt habbá verjük robotgéppel és a mascarponéhoz keverjük. Hozzáadunk 2 kk. fahéjat és 30 g fehérje port (nálam Peak vanília-áfonya) és édesítjük.
  8. Megfelezzük a krémet és ételfestékkel színezzük. Óvatosan, mert nem kell sok, nagyon színez.
  9. A zselatint beáztatjuk leírása szerint, majd mikróban felmelegítve hozzákeverjük alaposan a krémekhez.
  10. A színes krémet fele- fele arányban kenjük a túrós – áfonyás rétegre,majd a színek találkozásánál egy késsel vagy villával „összemossuk”.
  11. Végül kedvünk és lehetőségeink szerint dekoráljuk a Halloween tortát!

Több ijesztő recept ITT!

krémes pite

halloweeni krémes pite

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.