Nem kell csalónapnak lennie, ha krémes pudingos piskótatekercsre vágysz! Simán lehet egy kevésbé kalóriadús édességgel enyhíteni a cukor és a szénhidrát utáni vágyunkat!
Mutatunk egy alap piskóta receptet, aminek a krémjét kedvedre variálhatod – akár az alábbival, akár a Peak BESTOF mascarpone-kókuszkrém variációjával!
Plusz segítség a sütéshez, hogy még a sütőformák olajozását és vajazását is elhanyagolhatjuk a 0% kalóriát tartalmazó Shoprite Fat Free olajspray-nek köszönhetően. Nem csak sütemények, de a reggelik vagy a húsok sütéséhez is tökéletesen használható!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 4 db tojás
- 1 evőkanál cukormentes kakaópor
- 2 evőkanál eritrit
- 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál eritrit
- 250 gramm krémes sovány túró
- 2 evőkanál Peak Poppy Cream mákkrém
- ízlés szerint meggy
- 80 ml tejszín
- 100 gramm cukormentes csoki
- mandulaforgács
- ShopRite Fat Free olajspray
Hozzávalók
A piskóta
A krém
A tetejére
|
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vered.
- A tojássárgákat kikevered az eritrittel majd a kakaóporral, mehet hozzá óvatosan a felvert tojásfehérje
- Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapiros tepsin (34*30 cm) kb 15-20 percig sütöd, majd még melegen feltekered.
- A pudingot a tejjel és eritrittel megfőzöd és teljesen lehűtöd majd a túróval és mákkrémmel robotgéppel krémesre kevered, kész. Ez mehet a piskótára, majd a meggy és feltekered!
- A tetejére tejcsoki ganachet készítettem: a tejszínt megmelegítek majd le a tűzről és belekeverünk 100 g Wawel tejcsokit. Megszórom darált mandulával és mehet a hűtőbe. Azt azért várjatok meg, amíg a csoki kicsit megszilárdul a tetején!