A pite mindig jól jön, hiszen könnyen reformosíthatjuk és szezonális kedvencekkel tálalhatjuk :) Nézd meg, mit hoztunk most Neked!
A pite mindig jól jön, hiszen könnyen reformosíthatjuk és szezonális kedvencekkel tálalhatjuk :) Nézd meg, mit hoztunk most Neked!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
A különféle piték és lepények sokunk kedvencei, számtalan módon és egész évben készítjük, mindig az adott szezonális alapanyagokat főszereplővé téve. A klasszikus változatok mellett üdítő újdonságot jelenthet a franciák bármivel tölthető pitéje, a galette.
Jómagam is így tettem, miközben vásárolni voltam felfigyeltem jó pár gyönyörű vilmos körtére. Tudtam, is hogy akkor életem első galetteje vele fog készülni. Jó választás volt nagyon, aki szereti a fahéjat az ne sajnálja belőle 🙂 Akár egy kis vanília aromával is érdemes még feldobni a körte ízét.
33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!
Tápanyagadatok
Körtés Galette
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 128Ebből zsírsavak (kcal) 54
% DV (napi érték)*
Összes zsír 6g9%
Szénhidrát 16g5%
Fehérje 3,8g6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
30perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
70grammÉden Prémium rizsliszt
100grammhajdinaliszt
25grammkölesliszt
20grammbambuszrost
10gramm búzasikér
50grammfolyékony kókuszolaj
1dbtojás
80grammvíz
3grammsütőpor
90grammeritrit
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
30perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
70grammÉden Prémium rizsliszt
100grammhajdinaliszt
25grammkölesliszt
20grammbambuszrost
10gramm búzasikér
50grammfolyékony kókuszolaj
1dbtojás
80grammvíz
3grammsütőpor
90grammeritrit
Elkészítés
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, majd alaposan összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Feltekerjük a sodrófára és sütőlapra terítjük.
A körtét nagyon vékony szeletekre vágjuk majd a kiterített tésztára rétegezzük úgy, hogy a szélein legalább 10 cm-t szabadon hagyjunk. A körtét fahéjjal és eritrittel megszórjuk ízlés szerint.
Utolsó lépésként a tészta széleit ráhajtjuk a körtére 5-6 centi szélességben. A tésztát megkenjük kevés felvert tojással. 190 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.