Ez a diétás tortilla lap amiatt kapta a fitness jelzőt, mert a megszokott, ismert és egyébként bevált diétás lisztek (zabpehelyliszt, szénhidrátcsökkentett lisztek, teljes kiőrlésű liszt…stb.) helyett még magasabb (56 %-os) fehérjetartalmú, proteines palacsintaporból készült.
A magas fehérjetartalmának és alacsony zsírtartalmának (amit persze el lehet rontani azzal, amit beletekersz, de gondolom, odafigyelsz a részletekre 🙂 ) köszönhetően jó szolgálatot tesz a tortillánk a nap bármely étkezésére anélkül, hogy aggódnod kellene a formád miatt! Ráadásul onnantól kezdve, hogy megéhezel és amíg bele harapsz a kész tortilla tekercsbe, max. 10 perc telik el, de abban már benne van a mosogatás is. 🙂 Szóval nagyon gyorsan, egyszerűen kész, nincs gyúrogatás, nyújtás, maszatolás! Egyszerűen csak egy shakerre és egy palacsintasütőre lesz szükséged (és persze a belevalókra, amik már Rád vannak bízva)!
Még Pizzát és nokedlit is készíthetsz a natúr palacsintaporból, tudtad?
Az alábbi recept amúgy és VIDEÓN is megtekinthető, hiszen ÉLŐ GASZTRO műsorban elkészítettük. Lemaradtál? Vagy visszanéznéd? ITT megteheted:
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
darab (22 cm)
|
- 75 gramm Peak Pancake Gourmet palacsintapor 56% fehérjetartalommal natúr íz 500 g
- 1,5 dl víz
- 1 csipet só
- ízlés szerint Peak MCT olaj a palacsintasütőbe
Hozzávalók
|
- A palacsintaport és a sót shakerbe tesszük és a vízzel összerázzuk.
- Olajspray-vel kifújt vagy olvasztott kókuszolajjal hajszál vékonyan kikent palacsintasütőbe öntjük és ugyanúgy megsütjük mindkét oldalát, mint ahogyan a hagyományos palacsintánál szoktuk. Itt annyi az eltérés, hogy vastagabb a tészta, mint a normál palacsintánál, így kicsit tovább kell sütni.
- Ha a tortilla lapnak mindkét oldala megsült, megtölthető friss zöldségekkel, tonhallal, csirkével, különböző zöldségkrémekkel (pl. avokádókrémmel, humusszal...stb.) ízlés és diéta szerint.