A dalgona kávé egy viszonylag újabb gasztrotrend, már biztos találkoztál vele az Instagram, Pinterest vagy Youtube felületén. A kávé-csoda a karanténos időkben kezdett terjedni (majdnem olyan gyorsan mint a vírus…:O), mivel az otthon maradás egyik előnye az volt, hogy mindenki jobban ráért ilyesmikkel pepecselni.
Bár annyira nem is pepecs, mert roppant egyszerű a recept – cserébe látványos habos kávét kapunk.
Az eredeti recept szerint az instant kávét (sima, nem 2,3 in 1!!) kell vízzel és cukorral habbá verni. A titok elméletileg az arányokban rejlik: mindegyikből ugyanannyi mennyiség kell. Azaz teszemazt 1 evőkanál kávéhoz – 1 evőkanál cukor – 1 evőkanál forró víz kell. Ezt kell fényes habra felverni, majd egy részét a tej tetejére halmozni.
A maradék hab a hűtőben elméletileg eláll – és a dalgona kávét fotózás, menőzés insta posztolás után AZONNAL célszerű összekeverni és úgy inni – mert a hab önmagában nagyon durva cucc…:) Viszont elkeverve a tejjel az eredeti instant kávénál sokkal krémesebb, lágyabb kávét kapsz!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Na ennyi bevezető után térjünk át az első Peak-esített receptre. (Azért az első, mert tervben van a Peak Slim kávával is a próba!)
Szóval az egyik kedvencem – főképp az őszi időkben – a Peak Slim sós karamellás fehérje, amit igazi gourmet italnak tartok, így előszeretettel nemcsak úgy a kulacsba-hörpintve iszom, hanem sokszor csinálok belőle karamellás zabkását, nyáron kipróbáltam Králl Vera fagyi receptjét (yumm:)), van best of könnyed, karamellás almatorta receptem is… és hát evidens, hogy a karamellás kávét is így iszom!
Kettő képet láttok, az egyik (a rózsaszín bögrés) csak fehérjeporral készült, vagyis az 1 evőkanál kávé helyett is fehérje volt benne – az átlátszó pedig a kávés, a recept pedig az alább.
Tapasztalatok:
- a hab mindenképp tömény önmagában, így tudom, hogy úgyis megkóstolod kíváncsiságból, de inkább ne:)
- a kötelező fotó után keverd bele a tejbe – ez lehet növényi vagy sima is
- a jobb habot a kávés verzió adja, de a csak fehérje is habosodik, valamivel kisebb mértékben – de a tejjel kikeverve mind a kettő esetében egy sokkal „dúsabb”, krémesebb kávé-fehérje lesz a végeredmény.
Előkészítés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 evőkanál instant kávé
- 1 evőkanál Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Sós Karamell 1000g
- 2 evőkanál forró víz
- 2 evőkanál eritrit
Hozzávalók
|
- Az instant kávét, a fehérjét, az eritritet és a vizet tegyük egy tálba, majd robotgép segítségével kezdjük el habbá verni. Mivel talán nem újdonság, de nem tojást verünk, így nagyjából a szokásos 5 perc helyett nagyjából 10-el számolj, bár ez robotgép függő.
- A habot kanalazd 2-3 dl tej tetejére. Fotózz, majd kavard bele - és fogyaszd el a legnagyobb lelki békében. Mert ez a desszert ital pont olyan bekuporodós pillanatokra való 🙂