-+=
Olvasási idő: 2 perc

A dalgona kávé egy viszonylag újabb gasztrotrend, már biztos találkoztál vele az Instagram, Pinterest vagy Youtube felületén. A kávé-csoda a karanténos időkben kezdett terjedni (majdnem olyan gyorsan mint a vírus…:O), mivel az otthon maradás egyik előnye az volt, hogy mindenki jobban ráért ilyesmikkel pepecselni.

Bár annyira nem is pepecs, mert roppant egyszerű a recept – cserébe látványos habos kávét kapunk.

Az eredeti recept szerint az instant kávét (sima, nem 2,3 in 1!!) kell vízzel és cukorral habbá verni. A titok elméletileg az arányokban rejlik: mindegyikből ugyanannyi mennyiség kell. Azaz teszemazt 1 evőkanál kávéhoz – 1 evőkanál cukor – 1 evőkanál forró víz kell. Ezt kell fényes habra felverni, majd egy részét a tej tetejére halmozni.

A maradék hab a hűtőben elméletileg eláll – és a dalgona kávét fotózás, menőzés insta posztolás után AZONNAL célszerű összekeverni és úgy inni – mert a hab önmagában nagyon durva cucc…:) Viszont elkeverve a tejjel az eredeti instant kávénál sokkal krémesebb, lágyabb kávét kapsz!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Na ennyi bevezető után térjünk át az első Peak-esített receptre. (Azért az első, mert tervben van a Peak Slim kávával is a próba!)

Szóval az egyik kedvencem – főképp az őszi időkben – a Peak Slim sós karamellás fehérje, amit igazi gourmet italnak tartok, így előszeretettel nemcsak úgy a kulacsba-hörpintve iszom, hanem sokszor csinálok belőle karamellás zabkását, nyáron kipróbáltam Králl Vera fagyi receptjét (yumm:)), van best of könnyed, karamellás almatorta receptem is… és hát evidens, hogy a karamellás kávét is így iszom!

Kettő képet láttok, az egyik (a rózsaszín bögrés) csak fehérjeporral készült, vagyis az 1 evőkanál kávé helyett is fehérje volt benne – az átlátszó pedig a kávés, a recept pedig az alább.

Tapasztalatok:

  • a hab mindenképp tömény önmagában, így tudom, hogy úgyis megkóstolod kíváncsiságból, de inkább ne:)
  • a kötelező fotó után keverd bele a tejbe – ez lehet növényi vagy sima is
  • a jobb habot a kávés verzió adja, de a csak fehérje is habosodik, valamivel kisebb mértékben – de a tejjel kikeverve mind a kettő esetében egy sokkal „dúsabb”, krémesebb kávé-fehérje lesz a végeredmény.
Előkészítés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az instant kávét, a fehérjét, az eritritet és a vizet tegyük egy tálba, majd robotgép segítségével kezdjük el habbá verni. Mivel talán nem újdonság, de nem tojást verünk, így nagyjából a szokásos 5 perc helyett nagyjából 10-el számolj, bár ez robotgép függő.
  2. A habot kanalazd 2-3 dl tej tetejére. Fotózz, majd kavard bele - és fogyaszd el a legnagyobb lelki békében. Mert ez a desszert ital pont olyan bekuporodós pillanatokra való 🙂

Ezt nasizd a kávéd mellé!

dalgona kávé

karamellás dalgona kávé

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.