Ugye mindenki emlékszik a régi gyermekkori kedvencünkre a 3bit csokira? Roppanós csokoládét még jobban megbolondította a benne rejlő roppanós kekszdarab is. Anno nagyon-nagyon sokat ettem belőle. :)) Nagyon szerettem! Mostanság, nem is látok a boltokban, vagy csak én szememet kerüli el?
Nos mindegy is, hiszen a nyaralás utáni visszatérés és újra formába lendüléshez gondoltam elkészítem hasonló változatát, süti formájában, abszolút cukormentesen, lisztmentesen és fehérjével dúsítva!
És ha bejönnek a villám fehérje sütik, akkor hasonló módszerrel a szénhidrátmentes zserbóóóó, vagy dobostorta is kivitelezhető!
BÓNUSZ VIDEÓ, ha SOMLÓI FAN VAGY! … és ha szereted a DESSZERTPALACSINTÁKAT, akkor nézd meg hogyan készül a Somlói galuska DE palacsinta, full diétásan! – Recept pedig lenn!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 3 db tojás
- 15 gramm eritrit
- 10 gramm kókuszolaj
- 1 evőkanál hideg víz
- 60 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel 500g Rigó Jancsi
- 1 db cukormentes vaníliás pudingpor (38 g)
- 400 ml tej
- ízlés szerint eritrit
- 30 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel 500g Rigó Jancsi
- 20 gramm kakaópor
- 20 gramm Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém vagy étcsoki
- 3 evőkanál Skyr joghurt
- 200 ml cukormentes habtejszín
- 100 gramm cukormentes gullon keksz
- 100 gramm Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém olvasztva
Hozzávalók
Tészta
Vaníliás krém
Kakaós krém
Teteje
|
- A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval és és egy pici eritrittel verd kemény habbá. A sárgáját eritrittel habosítsd ki. Add hozzá a protein port, a vizet, az olvasztott kókuszolajat.
- A fehérje habot óvatos mozdulatokkal, több adagban add hozzá a fehèrjès masszához. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire öntsd ( körülbelül 25*15 cm). Ha megsült, a sütőpapírt óvatosan húzd le róla.
- Ezután, simán csinálj egy pudingot, növényi tejjel. Egyenletesen oszd el a kihűlt tésztán. Rakd rá sorba a kekszeket, hogy teljesen befedje a pudingos réteget. Ez mehet a kekszre.
- Majd erre mehet rá a csokis krém: Az étcsokoládét olvaszd fel, vízgőz felett, kis kókuszolajjal. A tejszínt verd habbá. A skyr joghurtot keverd össze a protein porral és a kakaóporral. Öntsd bele a felolvasztott csoki 1/4 -ed részét , majd óvatosan forgasd bele a felvert habtejszínt.
- Tetejére pedig csorgasd a felolvasztott étcsokoládét. Hagyd állni a hűtőben kb 2 órát!